Avni Pepa (Foto: Kent Skibstad/Scanpix)
Avni Pepa (Foto: Kent Skibstad/Scanpix)
startmål
startmål

Overtidsscoring sendte Start ned i Adeccoligaen

Start-håpet glapp i sluttsekundene mot Viking.

Viking - Start 1-1

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Da King Osei Gyan resolutt hamret ballen i nettaket på overtid sørget han samtidig for å sende Start ned en divisjon etter tre sesonger i det gode selskap.

Sølvmedaljørene fra 2005 fikk en tøff oppgave i Stavanger, men scoret kampens første mål da Espen Hoff stakk igjennom Viking-forsvaret drøyt kvarteret før pause.

Sjansesløseri
Viking hadde flere gedigne sjanser til å utligne i løpet av oppgjøret, men verken Erik Nevland, Håkon Skogseid eller Trond Olsen fikk uttelling på mulighetene før King Osei Gyan dukket opp like før slutt.

Viking-trener Åge Hareide kaller oppgjøret «blandet drops».

– Vi har sjanser til å vinne kampen, men det var vanskelig å få opp dampen. Vi har ballen mye, men hadde dårlig tempo, var upresise og skapte lite etter at Start trakk seg tilbake etter scoringen, sier Hareide til TV 2 Sporten.

Les også: Årst flytter hjem til Tromsø

Mjelde roser spillerne
Mons Ivar Mjelde ble hentet inn etter at Knut Tørum forlot Start, men greide ikke å snu trenden og redde klubben fra nedrykk.

– Jeg er veldig fornøyd med de siste månedene vi har hatt i Start. Det har vært ei gruppe som har forbedret seg og spilt jevnt både hjemme og borte. Det har vært bra, men det er det som har skjedd tidligere i sesongen vi ikke er så fornøyde med, sier Mjelde.

Les også:Christer Kleiven kan velge og vrake i Tippeliga-klubber

Med fem poeng opp til Sogndal er Start dermed nedrykksklare før den siste serierunden spilles neste helg.

– Det ble en enorm skuffelse. Jeg synes vi gjennomførte en ganske bra bortekamp, og det så lenge ut til å bli en hyggelig bursdagsfeiring, men dessverre holdt det ikke helt inn, sier jubilant og målscorer Espen Hoff.

– Burde avgjort
Jesper Mathisen har hatt en tung sesong i Start-trøya – både på og utenfor banen. Den sympatiske midtstopperen syntes det var kjedelig ikke å vinne i sesongens siste – og største – bortekamp.

– Det hadde vært gøy å gi supporterne som hadde tatt turen en seier. Det klarte vi ikke, slapp inn et mål helt på slutten og burde avgjort lenge før Viking scoret, sier Mathisen.

Les fyldig referat fra kampen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik stilte lagene:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein - Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen - André Danielsen, King Osei Gyan, Vidar Nisja - Yann Erik De Lanlay, Erik Nevland, Valon Berisha.

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Avni Pepa, Haraldur Gudmundsson, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Christer Kleiven, Solomon Owello, Espen Søgård, Ernest Asante - Espen Hoff - Ole Martin Årst.