Jan Kjell Larsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Jan Kjell Larsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Ny keepertabbe ga Stabæk-tap i avskjeden med Telenor Arena

Jan Kjell Larsens svake inngripen gjorde at Haugesund kunne gå opp til 2-0.

Stabæk-Haugesund 1-2

Det ble tap for Stabæk i det som etter alt å dømme ble lagets siste kamp i Telenor Arena.

Klubben flytter trolig tilbake til Nadderud etter årets sesong, da det foreløpig ikke har lyktes Stabæk å få i stand en ny leieavtale på Fornebu.

Bamberg-kanon
Daniel Bamberg var mannen som skapte problemer for hjemmelaget i første omgang. Brasilianeren klinket ballen knallhardt i stolpen etter 19 minutter, og det skulle komme mer fra 27-åringen.

Haugesund fikk frispark like etter at halvtimen var passert, og Bambergs skudd gikk gjennom muren og forbi både forsvarere og en utspilt Jan Kjell Larsen, som lot seg lure av bevegelsene i feltet.

Svakt keeperspill
Andre omgang var bare noen minutter gammel da Fredrik Brustad fikk sjansen til å utligne for Stabæk, men spissen klarte å brenne to store muligheter på rad.

Istedenfor var det Haugesund som tok neste stikk, og som flere ganger tidligere var det en svak keeperinngripen som førte til baklengsmål for Stabæk.

Den gamle Haugesund-gutten Jan Kjell Larsen skulle plukke ned et relativt svakt innlegg på frispark, men sisteskansen ga retur til verst tenkelige sted, og Alexander Søderlund kunne sette ballen i åpent mål.

– Jeg kunne sikkert ha løst det på en annen måte, men det er dessverre ikke sånn at du kan skru tilbake tiden og fikse på det, sier Larsen om scoringen etter kampen.

Avsluttet på «Stabæk-vis»
Hjemmefansen skulle imidlertid få litt å juble for i det som høyst trolig blir avskjedskampen, og Stabæks siste scoring i Telenor Arena var av det vakre slaget.

Med få minutter igjen å spille lekte hjemmelaget seg gjennom Haugesunds forsvar med korte, presise pasninger, og Gilles Ondo avsluttet kontant i hjørnet til 1-2, omtrent slik en kunne se mellom 2007 og 2009, da Stabæk herjet i toppen av Tippeligaen.

LES OGSÅ: Stabæk-fansen hetset styreleder med Hitler-banner

– Får de poengene man fortjener
Stabæk-trener Jörgen Lennartsson var ikke fornøyd med det laget hans klarte å utrette søndag.

– Det finnes både offensive og defensive saker. Vi har for lite bevegelse i angrepsspillet, og mister ballen for enkelt, noe som gir dem overganger, men det finnes mange saker som ikke er bra, sier Lennartsson etter kampen.

Selv om Stabæk brente noen enorme sjanser, mener han at Haugesund vant fortjent.

– Man får de poengene man fortjener. De scoret på to dødballer, og det var veldig avgjørende sånn som de kom, i de fastene av kampen, sier Stabæk-treneren.

Takker keeperen
Haugesunds Jostein Grindhaug kunne smile etter å ha slått det eneste laget som har klart å ta tre poeng på Haugesund stadion denne sesongen, men var i likhet med Lennartsson misfornøyd med prestasjonen.

– Vi vinner først og fremst takket være en god keeper. Vi spiller en bedre andreomgang, og skaper vel egentlig OK med sjanser til slutt, sier Grindhaug.

Det var delvis takket være hjemmelagets prestasjoner, mener han.

– Stabæk er ikke så voldsomt gode i dag heller, og da kommer vi til sjanser litt lettere enn normalt, sier FKH-treneren.

Lagoppstilling Stabæk (4-4-2):
J. Larsen - V. Hedenstad, M. Skjønsberg, T. Gromstad, B. Eiríksson - H. Stengel, P. Pálmason, M. Diskerud, A. Ollé Ollé - F. Brustad, J. Andersson.
(På benken: J. Knudsen, J. Hammer, G. Ondo, E. Benjaminsen, T. Aase, H. Skenderovic.)

Lagoppstilling Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - J. Nilsen, D. Decamps, V. Skjerve, C. Pozniak - T. Andreassen, U. Anyora, T. Nygaard, D. Bamberg - N. Djurdjic, A. Søderlund
(På benken: L. Øvernes, A. Jóhannesson, E. Mæland, O. Kråkmo, K. Haraldseid, E. Andersen.)

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk