Sigurd Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

Dobbel-Rush sendte Tromsø mot sølv

Høydramatisk da Tromsø tok et langt steg nærmere Tippeliga-sølv.

Tromsø - Rosenborg 3-1

Tromsø har Tippeliga-sølvet halveis nede i lomma etter at hovedutfordrer Rosenborg ble beseiret 3-1 søndag. Nå har «gutan» to poeng ned til Brann og Odd med en kamp igjen av årets sesong, og mye av suksessen denne sesongen kan Tromsø takke veteranspiss og storscorer Sigurd Rushfeldt for. 38-åringen, som spilte sin siste kamp for Tromsø på Alfheim søndag, var dødelig effektiv, og han noterte seg for to meget viktige scoringer.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Takker for seg
Det meste handlet om Rushfeldt både før, under og etter kampen mot Rosenborg. Spissen leverte en solid prestasjon i sin siste kamp på Alfheim og etter å ha scoret mål nummer 172 i Tippeligaen ble han hyllet av hjemmepublikumet. Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er full av lovord om veteranen.

– Det meste er sagt om Sigurd. Han er en kaptein med stor k. Han går foran både i kamp og på trening, og han sette standarden for de som vi sier er vårt største suksesskriterium - nemlig treningskulturen, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

Veteranen var involvert i det meste «gutan» skapte mot trønderne, og etter kampen var han meget godt fornøyd med egen prestasjon.

– Dette var en av mine beste kamper i år. Det var fantastisk å avslutte på en sånn måte, men nå fyller jeg 39 år neste måned så det er på tide å gi seg og slippe yngre krefter til, sier Rushfeldt.

Tromsø på hugget
Tromsø, som bare har tapt én kamp på eget gress i årets Tippeliga, åpnet sterkt og etter få minutter hadde allerede Magnus Andersen og Mostafa Abdellaoue vært farlig frempå. Mos ble spilt vakkert gjennom åtter minutter ut i oppgjøret, men Daniel Örlunds erstatter i RBK-buret, Erik Bråthen, var med på notene og fikk avverget til corner. Da dødballeksperten Thomas Drage skrittet opp for å ta corneren lusket Rushfeldt inne i sekstenmeteren.

Unggutten slo en meget presis ball inn i feltet, og på første stolpe gikk Kara skyhøyt. Senegaleseren fikk ikke hodet på ballen, men Rushfeldt fikset biffen og brukte pannebrasken til å sende Tromsø i ledelse.

Det svingte mye frem og tilbake på Alfheim og begge lagene hadde flere sjanser til å sette ballen i mål. Rushfeldt skapte stadig problemer for RBK-forsvaret, og halvtimen ut i kampen var han nær ved å doble ledelsen for hjemmelaget. Veteranspissen fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, og han så at Bråthen stod langt ute. 38-åringen forsøkte å chipe ballen mot det «åpne» målet, men keeperen fikk en hånd på ballen.

Rushfeldt-dobbel
Tromsø gikk til pause med en ettmålsledelse, og etter hvilen åpnet vertene i et forrykende tempo. Andersen fikk muligheten til å doble ledelsen bare minutter etter avspark, men avslutningen gikk like over målet til Bråthen.

Rosenborg ristet av seg sjokket og kjempet seg tilbake i kampen. De helt store sjansen uteble og det var Tromsø som viste mest glød i angrepsspillet.

Etter 59 minutter førte Kara ballen oppover i banen, og fra 20 meter sendte han i vei en avslutning. Ballen suste forbi Bråthen, men stolpen ble redningen.

Rushfeldt og Mos gjorde livet surt for Rosenborg-forsvaret, og etter 65 minutter var duoen på hugget igjen.

Mos ble spilt gjennom og han kom alene med Bråthen. Uselvisk dyttet han ballen ut til Rushfeldt, som på ekte goalgetter-vis kriget inn Tromsøs andre mål for dagen.

Dramatisk avslutning
Men da jubelen hadde såvidt lagt seg blant hjemmefansen, dukket Mushaga Bakenga opp. Markus Henriksen tredde ballen vakkert gjennom til Bakenga inne i feltet, og spissen var iskald da bredsidet ballen i mål.

Rosenborg fortsatte å trykke på, men det ble bare med forsøkene til trønderne. For da Rosenborg var misbrukte sjansene sine, var Tromsø dødelig effektive.

Drøyt ti minutter før slutt vartet Andersen opp med et vakkert innlegg. Mos rev seg fri på første stolpe før han stanget ballen i mål til 3-1 for «gutan».

Med seieren over Rosenborg tok Tromsø et langt steg i retning av sølvmedaljen. «Gutan» har nå to poeng ned til Brann og Odd på de neste plassene når en serierunde gjenstår i Tippeligaen.

Slik startet lagene:
Tromsø (4-4-2):Sahlman; Yndestad, Ciss, Björck, Norbye; Drage, Kara, Yttergård Jenssen, Andersen; Mos, Rushfeldt.
Rosenborg (4-4-2): Bråthen -Lustig, Lago, Larsen, Dorsin - Dockal, Henriksen, Issah, Svensson - Prica, Bakenga