Northug (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Northug pekte nese til konkurrentene

Norsk suksess i herrenes stafett på sjusjøen.

Det ble dobbeltseier til Norge også i herrestafetten under verdenscupen i langrenn på Sjusjøen søndag.

Åtte lag kom samlet inn til spurten, men Petter Northug avsluttet i kjent stil, og pekte nese til konkurrentene på målstreken. Norges tredjelag tok andreplassen foran Sverige.

– En hyllest til neshornet
– Det ble ingen hardøkt. Det handlet for det meste om å unnggå uhell og finne en god posisjon før siste bakken. Jeg følte at det var en fordel å ligge først inn i den siste svingen, og da fikk jeg en del meter, sa Petter Northug til NRK etter målgang.

Om nesepekingen på målstreken sier Northug:

– Det siste var et tapt veddemål hvor jeg hedret det fantastiske dyret neshornet. Det var ikke ment til konkurrentene, kun et tapt veddemål, sa Northug med et lurt smil om munnen.

LES OGSÅ: Utklasset Northug – nekter å komme med norskehets

Marcus Hellner og Sverige tok føringen på den første etappen, men det norske førstelaget ved Eldar Rønning gjennomførte avsluttet etappen solid. Trønderen kunne dermed sende Finn Hagen Krogh ut i tet på andreetappen.

Russland og Frankrike passerte Norge i løpet av den andre etappen, men forspranget ble aldri av den «farlige» sorten. Hagen Krogh kunne sende ut Lars Berger 3,9 sekunder bak Russland og Frankrike på den andre vekslingen.

LES OGSÅ: Norsk dobbeltseier på kvinnestafetten

Da Lars Berger sendte Petter Northug ut på ankeretappen hadde flere lag meldt seg på i tetstriden, deriblant også Norges tredjelag med Sjur Røthe på sisteetappen.

I spurten gjorde Northug kort prosess med konkurrentene, og på målstreken tok han seg tid til å «børste støv» av skuldrene og peke nese mot de andre løperne som spurtet om plasseringene bak.

Røthe på tredjelaget klarte å holde svenskenes håp Calle Halfvarsson bak seg de siste meterne inn mot mål, og kapret andreplassen. Som i kvinnestafetten tidligere på søndagen, ble det dermed dobbeltseier til Norge på hjemmebane.