Arnold Schwarzenegger (Foto: Mark J. Terrill/Ap)
Arnold Schwarzenegger (Foto: Mark J. Terrill/Ap)

Norsk volleyballprofil låner bort sykkel til Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger (64) krever å ha én spesiell ting på Grand-suiten under sitt Oslo besøk i helga: Spinningsykkel.

Arrangøren av miljøkonferansen Zero klødde seg i hodet da de fikk servert ønsket fra den østerrikskfødte superstjernen. Schwarzenegger er kjent som filmskuespiller, politiker og kroppsbygger. Mandag skal The Terminator tale under konferansen på Gardermoen.

– Arnold ønsker ikke ekstra sjampanje på hotellrommet på Grand, men en spinningsykkel. Og sykkelen må være en Lifecycle 9500 - 95ci til 50.000 kroner, forteller Bjørn Maaseide (43) til TV 2.

Trener én til to timer hver dag
Han bekrefter at henvendelsen kom fra en småfortvilet Gunhild Stordalen, gift med hotellkongen Petter.

Maaseide har opparbeidet seg en solid formue gjennom investeringer i eiendom og treningsstudioer, og sitter sentralt i styret i kjeden Elixia. Derfor var det naturlig at fru Stordalen ba Sandnes-karen om råd.

– Tilfeldigvis har vi nettopp en slik spinningsykkel stående på ett av våre Elixia-sentre her i Oslo. Den ble hentet i bil i dag og fraktet til hotellet, sier Maaseide.

Fortsatt trener Arnold én til to timer hver dag. Da kan man ikke nøye seg med hva som helst. Schwarzenegger har fjorten titler som kroppsbygger, og vant Mr. Olympia syv ganger.

Kristiansand 20100815.
Bjørn Maaseide under årets SWATCH FIVB  world tour Otera open sandvolleyball-turnering i Kristiansand søndag. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Kristiansand 20100815. Bjørn Maaseide under årets SWATCH FIVB world tour Otera open sandvolleyball-turnering i Kristiansand søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

Har aldri møtt Arnold
Maaseide har aldri selv har truffet Schwarzenegger, til tross for at han på slutten av 1980-tallet bodde og studerte ved UCLA i Los Angeles.

– Men det er hyggelig å kunne hjelpe, selv om det hadde vært enda hyggeligere og sett ham på Elixia, flirer eks-sandvolleyballproff Maaseide. Og avslutter:

– Jeg regner med at de skriver en lapp til senterlederen: "Arnold låner sykkelen i dag, håper det er greit"!

Schwarzenegger oppnådde verdensberømmelse som stjerne i en rekke amerikanske hollywoodfilmer, deriblant Terminator og Total Recall. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame.