Roberto Mancini (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Roberto Mancini (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Mancini: – Det vil komme vanskelige perioder

Scoringene renner inn, men Roberto Mancini forholder seg like rolig.

Manchester (TV 2 Sporten): I andre omgang mot Newcastle sang Manchester City-fansen at ”we score when we want”, og det er ikke langt fra sannheten.

Igjen vartet de lyseblå opp med flere scoringer. Tre nye nettkjenninger gjør at de totalt har funnet veien til nettmaskene utrolige 42 ganger på 12 kamper.

TV 2 Play: Se kampsammendrag fra Manchester City - Newcastle

Bare ved to tilfeller har de gått av banen med mindre enn tre mål.

- Vi har et sterkt lag, men vi må huske på at sesongen er lang, sier Roberto Mancini på pressekonferansen etter kampen.

LES: Slik feiret Balotelli straffescoringen
LES: Denne Gamst-varianten skulle aldri vært godkjent

At David Silva og Edin Dzeko satt på benken fra start, var bare et nytt bevis på hvilken bredde Roberto Mancini har i troppen. Og samtidig var det en ny advarsel til konkurrentene, som for øyeblikket ikke kan gjøre annet enn å sørge for at luken opp til serielederen ikke blir større.

- Hvis jeg kunne, så hadde David spilt alle kampene. Det er imidlertid umulig, og det gjelder alle de andre også. Spillerne trenger hvile. David kom hit fra Costa Rica torsdag ettermiddag, sier Mancini om hvorfor spanjolen ikke var i startoppstillingen.

Kan du skape et vinnerlag?
Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no:
Tabell | Terminliste | Statistikk

Taklet landslagspausen
Mancini presiserte for spillerne sine før kampstart at Newcastle ville kjempe med nebb og klør på Eastlands. ”The Magpies” kom til Manchester uten nederlag tidligere i sesongen.

- Det var en virkelig stor kamp for oss i dag. Newcastle er et sterkt lag som spilte bra. Det er vanskelig etter landslagspauser, og det visste vi på forhånd. Før kampen fortalte jeg spillerne at dette ville bli vanskelig, sier han.

- Vi spilte godt, hadde ballen mye, scoret tre mål og skapte sjanser. Samtidig var vi heldige i enkelte perioder, sier Mancini, som blant annet sikter til Demba Bas store mulighet på stillingen 0-0.

- Når du møter et så godt lag som City, må du ta vare på sjansene du får, sier Newcastle-sjef Alan Pardew.

LES: Van Persie-dobbel senket Norwich
LES: Thompson: – Van Persie var fantastisk

Drar i fra
Mange spådde Manchester City som ligamester før sesongstart, men få var i stand til å fastslå at de skulle framstå så solide som de gjør. Mens de tidligere ble kritisert for å være for defensive, spiller de nå blendende angrepsfotball.

- Laget har forbedret seg på mange måter, men det vil også komme vanskelige øyeblikk. Derfor er det viktig at vi fortsetter med å score mål og har en god seiersrekke, sier Mancini, som i morgen skal se Chelseas møte med Liverpool på Stamford Bridge.

Mer Balotelli-moro
Mario Balotelli scoret Citys første mål med et frekt straffespark. Mancini mener at få andre er bedre fra ellevemeteren.

- Det er noe med Mario og straffer. Det er umulig at han skal bomme på straffe. Jeg vet ikke hvorfor, men han skyter veldig godt.

Den unge urokråken har vært i strålende form den siste tiden. City-bossen vil ikke ta veldig mye av æren for spissens prestasjoner.

- Mario er - som alle andre - en veldig viktig spiller. Han har blitt bedre, og han har fått som fortjent siden han har trent godt. Dette handler ikke bare om meg, men jeg har vært med på å sørge for at han ikke kaster bort talentet sitt.