Marit Bjørgen (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)

Suverene Bjørgen tok sin 47. verdenscupseier

Ble historisk under verdenscupåpningen på Sjusjøen.

Marit Bjørgen var helt suveren på 10 kilometer fri teknikk under verdenscupåpningen på Sjusjøen lørdag. Den firedoble verdensmesteren fra VM i Oslo i februar kom i mål hele 27, 1 sekunder foran svenske Charlotte Kalla på andreplass.

Det betyr at Bjørgen ble historisk, som den langrennsløperen i Norge som har vunnet flest verdenscupseirer. Hun gikk forbi Bjørn Dæhlie med seieren lørdag.

Ernst A. Lersveens blogg: «Bjørgen har for få konkurrenter»

– Det var moro å komme i gang, og at det skulle ende med seier var bra. Jeg skal ikke nekte for at jeg var spent før start i dag, for jeg hadde ikke peiling på hvor jeg sto, men det fungerte fint, og jeg hadde god kontroll underveis, sa Marit Bjørgen til NRK etter seieren, hennes tredje strake i sesongåpningen.

– Jeg brukte kraften min og gikk teknisk veldig bra uten å stresse. Jo, jeg er fornøyd med dette. Det meste funket bra, slo Bjørgen fast.

LES OGSÅ: Kalla vil oppfylle Bjørgens ønske

Bak Charlotte Kalla på andreplass fulgte Vibeke Skofterud, Tora Berger, Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen og Therese Johaug. Dermed ble det en fantastisk norsk dag på hjemmebane.