Terje Håkonsen (Foto: TV 2)
Terje Håkonsen (Foto: TV 2)

Terje Håkonsen oppfordrer til OL-boikott

– Det er bare rot, sier snowboardlegenden.

New York (TV 2 Sporten): Terje Håkonsen oppfordrer dagens snowboardere til å boikotte OL i Sotsji. Snowboardlegenden er oppgitt over at Det internasjonale skiforbundet skal arrangere brettkjørernes kvalifisering til lekene i 2014.

37-åringen er i New York for å promotere VM i Oslo – og i byens største snowboardbutikk blir Terje Håkonsen tatt imot som en helt.

– Han er en levende legende, sier Shaun Kosoy i Burton-butikken i New Yorks Soho.

– Hvordan er det å møte ham?

– Det er sånn at jeg får lyst til å si «takk». Denne sporten ville ikke ha kommet så langt hvis det ikke hadde vært for hans påvirkning, svarer Kosoy.

Han er fortsatt glødende opptatt av snowboardsportens utvikling – og forbannet på at Det internasjonale skiforbundet prøver å kapre idretten han selv har vært med på å bygge opp.

– I begynnelsen bare lo de av oss. Det var nesten bedre. Jeg liker ikke å være den som syter og klager og bitcher på alle sammen, liksom. Men noen må gjøre det, påpeker Håkonsen.

Se reportasjen øverst!

Nå oppfordrer Håkonsen dagens utøvere til masseboikott av OL i Sotsji i 2014.

– Greit at alle vil til OL, men det være på utøvernes premisser. De må stå sammen og sette kriteriene for sin egen sport. Nå er det bare rot, beskriver snowboardlegenden.

Han er svært oppgitt over at FIS nektet å la snowboardernes egen konkurranseserie Ticket To Ride være en del av OL-kvalifiseringen.

– FIS har aldri hatt noe med snowboard å gjøre. Det blir helt meningsløst at de forsøker å kuppe en idrett de ikke har noe med å gjøre.

Og det er viktig å påpeke at jeg selv ikke har noen eierinteresser i Ticket To Ride. Det er en «non-profit» organisasjon. Akkurat det samme som OL burde være, sier Håkonsen.