sumo_Linn Sulland
sumo_Linn Sulland

Sulland i VM-form sikret norsk seier mot Tyskland

De norske håndballjentene vant åpningskampen i Møbelringen Cup med tre mål.

De norske håndballjentene vant 27 – 24 mot Tyskland i åpningskampen i Møbelringen Cup.

Norge gikk til pause med en fortjent femmålsledelse, anført av Linn Jørum Sulland (7 mål) i VM-form. Helt bakerst viste Katrine Lunde Haraldsen gode takter, og stoppet flere gode skuddforsøk fra det tyske laget.

Etter hvilen åpnet Norge friskt, og økte ledelsen til sju mål. Men så slo de tyske jentene tilbake.

Tysk ledelse med ti minutter igjen
Midtveis inn i andreomgangen hadde de sortkledde knappet ledelsen til bare to mål, og med ti minutter igjen hadde Heine Jensens jenter tatt føringen i kampen.

Så tok Heidi Løke og co. seg i nakken, og Norge overtok føringen i kampen med tre raske scoringer.

Larvik-spiller Sulland var heller ikke ferdig for kvelden, og med fem minutter igjen på lystavlen hamret bakspilleren inn sitt siste, og totalt tiende mål for kvelden.

I sluttminuttene var det aldri fare for at de regjerende Europa- og olympiske mesterne skulle rote bort ledelsen, og dermed kunne de mer enn 4000 tilskuerne i Stavanger idrettshall juble for to norske poeng i åpningskampen i Møbelringen Cup.

LES OGSÅ: Lunde-Borgersen friskmelder seg til VM: – Jeg vil gjerne spille nå, men det får jeg ikke lov til

Ujevnt
– Det var litt ujevnt, men i perioder var det veldig bra, særlig forsvarsmessig i førsteomgang. I andreomgangen faller vi litt fra hverandre, og Tyskland kommer lett til - det er jeg ikke fornøyd med. Noe jeg er veldig fornøyd med er lagmoralen vi viser mot slutten av kampen, hvor vi kommer tilbake igjen og ror seieren i land, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Om kampens store spiller, Linn Jørum Sulland, var landslagstreneren full av lovord.

– Hun er Norges desidert beste skytter på damesiden for øyeblikket. Ingen over, ingen ved siden.

Se kampreferat øverst i artikkelen!

Sulland: – Jeg er i form
Linn Jørum Sulland var til tider umulig å håndtere for de tyske jentene, og Larvik-spilleren mener formtoppen ikke kunne ha kommet på et bedre tidspunkt. 3. desember kastes VM igang i Brasil, og for første gang reiser Sulland med den opprinnelige troppen til et stort mesterskap.

Hun var hjemmeværende reserve i OL og EM-troppene i 2010, men var med på å sikre EM-gullet da hun ble hentet inn som erstatter for Stine Bredal Oftedal før semifinalene i europamesterskapet.

– Jeg er i form nå, det kjenner jeg selv og det er veldig deilig. Det passer egentlig fint nå, sier Linn Jørum Sulland til TV 2 Sporten.

– Det ble tettere enn jeg hadde håpet i dag, men det var bra vi klarte å dra det i land til slutt. Det var bra i perioder, men har en dårlig periode i andreomgangen hvor vi blir tatt igjen, legger hun til.