Jan Jönsson (Foto: TV 2)
Jan Jönsson (Foto: TV 2)

Se, endelig er RBK et ekte bartelag

Trønderbart skal gi autoritet og skremme Tromsø foran sølvslaget i nord.

Lerkendal (TV 2 Sporten): Barteland. Bartebyen. Og bartelaget. Rosenborg er ofte knyttet til fenomenet trønderbart, og nå har både trenerteamet og flere spillere latt hårene på overleppa gro siden vei

– Det viktigste er selvsagt å la den vokse. Det er veldig forskjellig og individuelt hvordan bart eller mustasje gror, men det handler om å få godt volum, forklarer Ole Skibnes.

Han er president i Norges eneste mustasjeklubb, Den Norske Mustach-club av -91, og er med på Lerkendal for å bedømme kvalitet og lengde på bartelaget RBK.

– Jeg ser på Markus Henriksen her at han trenger litt tid, men det kommer seg, analyserer Skibnes.

– Det der er en såkalt «pub-bart» som vi kaller det, altså en pubertetsbart, smeller det fra pappa Trond, som kan skryte av langt fyldigere vekst enn sønnen.

Se reportasje i videovinduet over

Setter fokus på kreftsaken
Flere av RBK-gutta har latt barten gro i november, som en støtte til aksjonen Movember. «Mo» er slang for mustasje, og ved å la barten gro gjennom hele november settes fokus på typiske herresykdommer som testikkel- og prostatakreft. TV 2 har også engasjert seg sterkt i kampanjen, der far og sønn Henriksen er blant flere kjente idrettsutøvere som har opprettet egne profiler hvor folk kan donere penger.

– Jeg ser jo ikke ut, men det er for en god sak, gliser Markus Henriksen.

– Hva tror du Tromsø-spillerne tenker?

– Jeg tror ikke akkurat de blir redd, men trenerne har bedre vekst enn meg så håper TIL kanskje blir redd for dem.

Skal skremme Tromsø
For mustasjeekspert Skibnes mener bestemt at en kraftig bart gir ekstra autoritet. I den sammenhengen har han tatt med seg bartevoks til RBK-treneren:

– I den er det litt sinnaserum også, fordi Jönsson trenger det. Han må bli sintere i kamp, det har den siste tiden vist, sier Skibnes, og vei den speasialproduserte voksen.

– Det er vel bra og bli litt sint nå, blir man samtidig konstruktiv er det veldig bra. Kanskje er det det lille ekstra som gjør at det vipper vår «pub-bart», håper Jönsson, foran søndagens viktige bortekamp i Tromsø.

Les også: Jönsson om sølvkampen