Kristine Lunde Borgersen (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)
Kristine Lunde Borgersen (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)

Lunde-Borgersen friskmelder seg til VM: – Jeg vil gjerne spille nå, men det får jeg ikke lov til

Kristine Lunde-Borgersen tok av gipsen på sin høyrehånd tre uker for tidlig for å få tilbake følelsen i hånden. Nå mener stjernespilleren at hun kunne spilt Møbelringen Cup og helt sikkert er klar til VM i Brasil.

Se Sverige-Spania fra kl. 18.10 på TV 2 Sport og i vårt direktesenter og Norge-Tyskland på TV 2 Zebra og i vårt direktesenter fra kl. 18.00.

Kristine Lunde-Borgersen pådro seg et brudd i fingeren i kamp mot Larvik i oktober.

Kastet gipsen tre uker for tidlig
Det var fryktet at bakspilleren måtte operere og ville miste VM. Heldigvis for både Lunde-Borgersen og det norske landslaget var det ikke nødvendig med operasjon og høyrehånden ble i stedet gipset.

Gipsen skulle i utgangspunktet være på i seks uker, men en utålmodig Lunde-Borgersen fikk den fjernet allerede etter tre uker for å fortere få følelsen tilbake i fingrene.

Ville helst spilt i Møbelringen Cup
Nå forteller stjernespilleren til TV 2 Sporten at hun gjerne hadde spilt i Møbelring Cupen som starter fredag, men at hun ikke får lov.

– Jeg tror ikke jeg får lov å spille, men jeg har veldig lyst, forteller landslagspilleren mens hun jubler over å kunne kaste ball igjen.

Lunde-Borgersen forteller også at hun rekker VM og det er godt nytt for det norske landslaget som sliter med forfall fra Tonje Larsen, Tine Stange, Gro Hammerseng og Nora Mørk.

Les også: Sjekk Norges tropp til VM i Brasil
Les også: VM-klar Kurtovic: – Jeg fortjener plassen

– Hånden føles veldig bra den. Jeg rekker i hvert fall VM, forteller Lunde-Borgersen som åpner for at hun kan spille siste kampen i Møbelringen Cup lørdag 26. november.

Siste kampen er mot Sverige på lørdag om en drøy uke, ser vi deg der?

– Jeg håper det, men det er nok noen andre som bestemmer det.

Lunde-Borgersen vil være en vesentlig forsterkning for det norske landslaget som kun har Ida Alstad som en klar kandidat som venstre bakspiller.

– Kristine vil løfte Norge
TV 2s håndballekspert Frode Scheie mener det er veldig positivt å få med Lunde-Borgersen til Brasil.

– Det har veldig mye å si. Hun vil være med å løfte Norge. Hun er en rutinert bakspiller som kan ta ansvar både som skytter og playmaker.

– Klar medaljekandidat i et åpent mesterskap
Scheie mener at Norge er en klar medaljekandidat, men tør ikke å si at vi nødvendigvis er favoritter med Lunde-Borgersen tilbake.

– Det er et mer åpent mesterskap denne gang med mange lag som kan hevde seg. Cupspill gjør det også mer åpent og tilfeldigheter kan bli mer avgjørende. Vi er som regjerende Europa-mestere helt klart blant favorittene, men jeg holder meg til at vi er medaljekandidater.

VM starter i Brasil 3. desember og Norge er i gruppe med Montenegro, Angola, Tyskland, Kina og Island.

Se video øverst i artikkelen!