stabak22
stabak22

Stabæk enige med Nancy om millionkompensasjon: – Åpenbart en erkjennelse av skyld

Stabæk betaler én million ekstra for Veigar Pall Gunnarsson.

Stabæk er enige med Nancy om økonomisk kompensasjon i forbindelse med Gunnarsson-saken, opplyser klubben i en pressemelding.

Tredobling
Stabæk skal betale 200.000 euro – rundt 1,57 millioner kroner – til Nancy. Det inkluderer summen på 500.000 kroner som Stabæk allerede har betalt Nancy for videresalget av Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga, får TV 2 Sporten bekreftet.

Bakgrunn:Dette er Gunnarsson-saken

– Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier Jarl Øverby, konstituert styreleder i Stabæk Fotball, i pressemeldingen.

Partene skal ha vært i dialog siden 30. oktober, ifølge Stabæk.

– Vi kom i går til enighet om en avtale med Stabæk. Vi har ikke noe mer å si om saken. For Nancy er dette nå en gammel sak, alt er ok med Stabæk, sier sportsdirektør Nicolas Holveck til TV 2 Sporten.

Standardformulering
Ekspert på idrettsjus, Kenneth A. Leren, mener avtalen er en klar erkjennelse av skyld fra Stabæks side.

– Det en sånn standardformulering man har i slike tilfeller. Man tar forbehold om at man ikke erkjenner skyld, men det er åpenbart at det er akkurat det de gjør. Stabæk hadde ikke betalt kompenasjon hvis de ikke mente at de var forpliktet til det. Det er en anseelig sum for Stabæk, sier Leren til TV 2 Sporten.

Leren tror Stabæk med «innrømmelse» først og fremst sikter til politietterforskningen som ble innledet torsdag.

TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen mener at Stabæk kan kalle det hva de vil.

– For meg høres det ut som om Stabæk har kontaktet Nancy og sagt «sorry, hva kan vi gjøre for å blidgjøre dere?»

Les også:Politiet starter etterforskning i Gunnarsson-saken

Tror Nancy har foretatt en totalvurdering
Kenneth A. Leren oppfatter saken på samme måte som Eriksen.

– Dette er nok en totalvurdering som Nancy har foretatt i forhold til det å sette i gang en prosess i Norge. De har nok følt seg trygge på sin sak, men de ser nok at det ville tatt tid og medført en del kostnader med en prosess i Norge, sier Leren.

– Samtidig er Stabæk i en usikker økonomisk situasjon, all den tid det pågår en etterforskning og også NFF har innstilt på en bot. Det er nok en måte for Nancy å sikre seg penger på tidlig i prosessen, og samtidig unngå en dom i Norge, sier Leren videre.

Formildende moment
Han mener saken mellom Stabæk og Nancy nå er å anse som avsluttet, og tror Stabæk vil være tjent med løsningen med tanke på en eventuell straffesak.

– Avtalen kan få en viss betydning i forhold til straffeutmåling. Det vil ofte være å anse som et fomildende moment, sier Leren.