Fernando Torres og Raul Meireles (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Fernando Torres og Raul Meireles (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Før PL-runden: – Torres så ut som en liten gutt

Se video og les deg opp før Premier League-runden.

London (TV 2 Sporten): Landslagspausen er over, og det betyr at Premier League er tilbake.

Chelsea-Liverpool er rundens høydepunkt, men det spilles andre viktige kamper i både toppen og bunnen av tabellen.

Kan du skape et vinnerlag?
Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no:
Tabell | Terminliste | Statistikk

Norwich - Arsenal (lørdag kl. 13.45)
Norwich tapte for Aston Villa sist, men likevel er det lite å utsette på starten de har fått i Premier League-comebacket. 13 poeng er godkjent for en nykommer, men hjemmefansen føler seg neppe sikre på seier når Arsenal kommer på besøk.

Arséne Wengers gutter har virkelig fått sving på sakene igjen etter den blytunge åpningen. I det stille har de klatret oppover på tabellen, og veien opp til en Mesterliga-plass er bare tre poeng.

2004/2005-sesongen var sist lagene møttes i ligaen, og da vant Arsenal begge møtene 4-1.

Everton - Wolverhampton (16.00)
Det har nærmest blitt en vane for Everton at nøkkespillere forsvinner. I sommer dro Mikel Arteta, og med en tynn stall fra før, er det ikke spesielt overraskende at de ikke kjemper helt i toppen. Likevel er bare ti poeng – riktignok med én kamp mindre spilt – svakere enn forventet. Derfor er seier mot Wolves en nødvendighet.

Wolverhampton kom tilbake på vinnersporet mot Wigan, men har – i likhet med Everton – et sterkt behov for tre poeng. Ulvene har seks kamper uten triumf på Goodison Park.

Manchester City - Newcastle (16.00)
De to eneste lagene uten tap i Premier League møtes på Etihad Stadium. Det er imidlertid mye som tyder på at den gode perioden til Newcastle skal ta slutt i helgen. Manchester City har prestert klart best av samtlige så langt, og vi helt tilbake til 2005 for å finne sist gang ”The Magpies” beseiret de lyseblå.

City er den femte klubben i toppdivisjonen noensinne som har vunnet ti av de elleve første kampene. De sju siste gangene det har skjedd, er det bare Liverpool (1991) og Manchester United (1986) som ikke maktet å vinne ligaen.

Les også:City bekrefter interesse for tysk stjerneskudd

Stoke - Queens Park Rangers (16.00)
1984/1985-sesongen var forrige gang Stoke og QPR møttes i det ypperste selskap. ”The Potters” fikk mye ros tidlig for gode resultater mot topplagene hjemme, men smellen mot Bolton sist var alt annet enn bra. 12 poeng er ikke mer enn at veien ned til nedrykksplassene er kort.

Queens Park Rangers er tabellnabo, og de var nære ved å få belønning da de møtte serieleder Manchester City.

Neil Warnock og Tony Puls er ikke kjent for å være bestevenner. – Jeg har aldri hatt sansen for ham, sa Warnock da TV 2 Sporten var på en pressekonferanse med QPR-bossen tidligere i høst.

Sunderland - Fulham (16.00)
Sunderland gjorde seg ikke bort på Old Trafford, men Alex Ferguson-marerittet fortsatte for Steve Bruce. Hjemme mot Fulham er de derimot favoritter. Steve Bruce har imidlertid ikke vunnet på de seks siste forsøkene mot londonerne.

Bare Newcastle, Manchester-klubbene og Liverpool har sluppet inn færre mål.

Skulle Fulham trekke det lengste strået på Stadium of Light, vil det bli Martin Jols 50. Premier League-seier.

Clint Dempsey, Brede Hangeland og Aaron Hughes, Fulham. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Clint Dempsey, Brede Hangeland og Aaron Hughes, Fulham. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

West Bromwich - Bolton (16.00)
Smadringen av Stoke bør ha vært et solid selvtillitsløft for Bolton, som har kommet alt annet enn godt i gang. De har imidlertid aldri vunnet på The Hawthorns i Premier League-sammenheng. Siden de bare har sanket ni poeng så langt, trenger Owen Coyle og hans menn en ny opptur.

WBA fikk det som ventet tøft mot Arsenal, og med to strake nederlag stoppet den gode trenden brått. Mot Bolton forventes det av hjemmepublikummet at de finner vinnerformelen igjen. Roy Hodgson er ubeseiret i de sju siste kampene mot Bolton. Samtidig har Coyle aldri slått West Bromwich-manageren.

Wigan - Blackburn (16.00)
Wigan og Blackburn ligger nære hverandre – både når det kommer til tabellplassering og geografi. Kampen på DW Stadium er en ”must win” for dem begge.

Roberto Martinez’ mannskap har sanket sammen fem poeng. Det er svakest siden Sunderland i 2005, og da rykket ”The Black Cats” ned.

Men det er ikke bare Wigan som har hatt lite å juble for. For Blackburn er det fortsatt lite som stemmer, og selv om spillere og ledere hevder at alt er som det skal, er det få som tror at alt er rosenrødt på Ewood Park. Rovers har sluppet inn mål i 14 Premier League-kamper på rad.

Les også:Gamsten om Wigan: – En veldig viktig kamp

Swansea - Manchester United (18.30)
I Swansea har de vært klare for fest lenge, for byen står på hodet over at en av Premier League-gigantene kommer på besøk. Waliserne har vist hva de er gode for med solide forestillinger på bortebane mot sterk motstand, og derfor blir dette neppe en enkel kveld for Manchester United. Nykommerne er fortsatt ubeseiret på eget gress.

De regjerende mesterne har haltet seg til trepoengere etter slakten mot Manchester City, men de reiser til Wales med en solid statistikk i bagasjen. United er ubeseiret i de elleve siste kampene mot nyopprykkede lag.

Dette er første gang lagene møtes siden 1983. Da vant Manchester United 2-1 på Old Trafford etter scoringer av Bryan Robson og Frank Stapleton.

Les også: Ferguson gjør flest endringer i Premier League
Les også: Swansea-sjefen: – Det viktigste er vinflasken til Ferguson

Chelsea - Liverpool (søndag kl. 17.00)
Rundens virkelige godbit, og det er et storoppgjør fullt av poenger. Forrige sesong ble Fernando Torres matchvinner for Liverpool på Anfield mot Chelsea. Raul Meireles ble scousernes helt da han scoret vinnermålet på Stamford Bridge. Nå spiller imidlertid begge for londonerne.

Torres debuterte for Chelsea mot nettopp Liverpool i februar.

Skulle Liverpool vinne søndagens kamp, blir det første gang de slår blåtrøyene tre ganger på rad siden 70-tallet.

Les også:– Liverpool vil gi United kamp om brasiliansk stortalent

Tottenham - Aston Villa (mandag kl. 21.00)
Premier League-runden avsluttes på White Hart Lane. Tottenham er i knallform, og engelsk presse bruker nå spalteplass på om Spurs faktisk kan være en reell utfordrer i kampen om ligagullet. Harry Redknapps menn ligger ni poeng bak serieleder Manchester City med én kamp mindre spilt.

Alex McLeish fikk litt pusterom med seieren over Norwich sist, men Birmingham-klubben må få opp dampen hvis de skal blidgjøre fansen. Mest av alt er supporterne frustrerte over at laget framstår så forsiktige offensivt.

Jermain Defoe (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Jermain Defoe (Foto: GRAHAM STUART/Afp)