Yngve Hallén (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Yngve Hallén (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hallén enstemmig innstilt som president

– Han er den eneste kandidaten vi har vurdert nøye, sier lederen i valgkomiteen til TV 2 Sporten.

En enstemmig valgkomité innstiller omstridte Yngve Hallén som president i Norges Fotballforbund for perioden 2012- 2014.

Det melder NFF i en pressemelding.

– Valgkomiteen har gjennom sitt arbeid hatt dialog med hele fotballorganisasjonen og der gjennom fått god innsikt. Valgkomiteen er kjent med at det har vært utfordringer i sittende styre i en tid med store og komplekse saker og endringer i administrasjonen. Til tross for dette kan forbundsstyret vise til gode resultater, heter det i meldingen.

Les også: Hallén møtte kritikerne for første gang til oppvaskmøte
Les også: Ny fotballeder trekker seg på grunn av Hallén-striden

– Har vurdert andre kandidater
Leder i valgkomiteen, Ulla Britt Wiig Kristensen, sier følgende om valget overfor TV 2 Sporten.

– Vi har gjort en totalvurdering basert på opplysninger vi har fått inn fra NFF-organisasjonen.

– Hva slags vurderinger gjorde dere i forhold til kritikken som har kommet mot Hallén den siste tida?

– Vi tok hensyn til det ved at vi skulle ha en innstilling ferdig til 1. desember og det har vi. Men internt hos oss skulle vi hatt presidentkandidaten klar 1. november. I og med at innstillingen ikke er klar før nå, har vi på den måten tatt hensyn ved at vurderingsperioden har blitt utvidet, sier Wiig Kristiansen.

– Totalvurderingen er at det har kommet mye kritikk mot hans lederstil, sett ut fra siste ukers hendelser. Men NFF er en stor organisasjon med mange ansatte, legger hun til.

– Vurderte dere andre kandidater?

– De andre kandidatene som har vært nevnt i media og som Divisjonsforeningen har kommet opp med har vært på bordet. Men vi har forholdt oss mest til at den sittende presidenten ønsker gjenvalg, og han er den eneste kandidaten vi har vurdert nøye, sier Wiig Kristiansen.

Les også: – Hallén må endre lederstil
Les også: Hallén på kant med kvinnene

Vanskelig høst for Hallén
Hallén har vært under massiv kritikk de siste ukene fra deler av sitt eget styre. To styremedlemmer har varslet at de trekker seg på grunn av fotballpresidentens lederstil, mens to andre er i tenkeboksen.

Tirsdag møtte Hallén sine kritikere for første gang til oppvaskmøte. Men striden var ikke over av den grunn. Samme dag valgte også Roger Halberg, lederen i divisjonsforeningen i fotball, å trekke seg i protest mot Hallén.

Divisjonsforeningen gikk tidligere i høst inn for å skifte ut Hallén, og kom opp med tre kandidater: Tidligere NFF-visepresident Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland.

Selv om det har stormet rundt han avviser Hallén at han har vurdert å trekke seg som fotballpresident.

– Det er alltid en vurdering, men jeg har aldri tenkt på det. Jeg har tenkt at jeg skal levere frem mot tinget, sa han til TV 2 Sporten.

Hallén tok over presidentstolen i NFF i mars 2010 for Sondre Kåfjord.