kagis
kagis

Kaggestad frykter negativ rivalisering i skøytemiljøet: – Veldig opptatt av å snakke negativt om det andre laget

Håvard og Hege Bøkko er en del av Peter Muellers lag i Team CBA og står utenfor det norske landslaget. Johan Kaggestad mener det er for mye negativitet mellom de to lagene.

Denne sesongen står Norges beste mannlige skøyteløper, Håvard Bøkko, og hans søster Hege utenfor det norske landslaget.

Går for privatlag med Peter Mueller
Søskenparet går for privatlaget Team CBA, som trenes av eks-landslagstrener Peter Mueller og finansieres av Rolf Hauge.

Johan Kaggestad mener at det kan være positivt både for landslaget og Team CBA at det også kan bli en bra konkurranse nasjonalt.

– Det er ålreit å ha noen å konkurrere med også på hjemmebane og at det er spenning mellom disse to lagene synes jeg er helt topp, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

Frykter negativitet mellom gruppene
Kaggestad er likevel bekymret for det han opplever som en negativ stemning mellom de to lagene.

– Det er viktig at man ikke hele tiden skal finne svakheter ved det andre laget og koser seg litt over det. Når jeg møter skøytefolk så er de veldig opptatt av å snakke negativt om den andre fraksjonen.

Assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen, Tore Øvrebø, sier til TV 2 Sporten at han ikke opplever det som problematisk at Bøkko-søsknene står utenfor landslaget.

– Vi har ikke noe forhold til om det er rivalisering eller ikke, men det er klart de vil være konkurrenter på banen.

– Valgte selv å stå utenfor
Øvrebø påpeker at Olympiatoppen har et godt samarbeid med landslaget og at det ikke var deres avgjørelse som gjør at Bøkko-søsknene står utenfor.

– Vi har et landslagsmiljø som samarbeider godt med Olympiatoppen og et privatlag som ikke gjør det. Det er viktig å påpeke at det jo var de selv som valgte å stå utenfor.

Se intervjuet med Kaggestad øverst i videovinduet!