Nigel de Jong (Foto: Sharon Latham/Pa Photos)
Nigel de Jong (Foto: Sharon Latham/Pa Photos)

De Jong sendte brev med forklaring etter å ha brukket beinet til Ben Arfa

Forrige gang Newcastle var i Manchester for å spille mot City endte det med brudd to steder i beinet til Hatem Ben Arfa etter en takling fra Nigel de Jong.

Hatem Ben Arfa var nysigneringen som skulle sørge for en ny optimisme i Newcastle. Etter kun tre kamper, og et utrolig flott mål mot Everton, satte en takling fra Nigel de Jong en stopper for franskmannens fjorårssesong.

Ikke engang gult kort
I perioden etter var Newcastle svært lite fornøyd med det engelske forbundet, FA, ettersom de Jong ikke fikk noen suspensjon etter taklingen. Dommer Mike Atkinson, som faktisk ikke engang ga de Jong gult kort for taklingen, mente nemlig at han hadde sett episoden under kampen og dermed kunne ikke FA straffe i ettertid.

Les også: Liverpool-stjerne tiltalt for rasisme

For de Jong fikk taklingen likevel konsekvenser.

Ble for mye for landslagssjefen
Midtbanekrigeren ble nemlig vraket av Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk som uttalte at taklingen var vill og unødvendig.

Les også: Se grisetaklingen som fikk de Jong vraket fra landslaget

Taklingen på Ben Arfa var bare dråpen som fikk begeret til å renne over for den nederlandske landslagssjef. De Jong sørget også for et beinbrudd for den amerikanske landslagsspilleren Stuart Holden og ble verdenskjent for sitt karatespark i brystkassen på Xabi Alonso i VM-finalen i 2010.

Nigel de Jong Xabi Alonso (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)
Nigel de Jong Xabi Alonso (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)

Ingen kontakt fra de Jong
Også Ben Arfa kritiserte de Jong i etterkant av taklingen.

For franskmannen var det ikke taklingen som frustrerte han mest, men det faktum at de Jong ikke tok kontakt for å unnskylde seg i ettertid.

Nå er det kommet frem at nederlenderen har kontaktet Newcastle-spilleren i etterkant av taklingen.

The Guardian kan nemlig onsdag fortelle om et brev de Jong sendte til Ben Arfa. Det er uklart om de Jong beklager seg, men avisen hevder å vite at City-spilleren sympatiserte med situasjonen Ben Arfa var i og forklarte at det aldri var en intensjon om å skade med taklingen.

Toppkamp på lørdag
Lørdag skal Newcastle til Manchester for å spille mot City i det som noe overraskende er blitt en toppkamp i Premier League.

Newcastle ligger på tredjeplass, men har kun sporadisk fått brukt Ben Arfa som selv mener han er noen måneder unna toppformen.

City på sin side troner øverst på Premier League-tabellen.