FifA12_2
FifA12_2

Finaledeltakerne i FIFA 12 er klare

De beste av de beste står igjen.

I overkant av 8000 FIFA-spillere hadde meldt seg på til da NM i FIFA startet 15. oktober. Nå står det kun fire stykker igjen som skal spille finalerunde i Oslo 26. november.

Tredje- og fjerde kvalikkrunde ferdig
Fra før hadde Lars Salvesen (21), og Stian Habberstad (22) kvalifisert seg gjennom de to første kvalifiseringsrundene. Fredrick Rolseth (19) og Anders Green (15) Var de to siste som kom seg gjennom det trange nåløyet.

Rolseth var den siste som kvalifiserte seg til finalen. Han har spilt FIFA både på Playstation og PC, og mener at det å stresse motstanderne og utnytte deres feil er veien til suksess. Han innrømmer og at det blir endel spilling, men at det helt klart finnes andre ting som kommer i første rekke.

Trønderen gleder seg til sluttspillet og tror at mer enn bare spillferdighetene vil være med å avgjøre utfallet.

- Jeg tror det vil være fire nervøse mennesker som møter opp for å spille i Oslo. Ambisjonene er selvsagt høye, men tror på jevne kamper, der ofte dagsform og tilfeldigheter spiller en markant rolle.

Alder ingen hindring
16-årige Anders Green vant den tredje kvalifiseringsrunden og er klart den yngste deltakeren i finalen. Trønderen, den andre i finalen, har spilt FIFA siden han var 12 år og har ligget i toppen av FIFA-rankingen i flere år allerede. På nåværende tidspunkt kan Green vise til 300-plass på spill-rankingen.

Grunnet skole blir det ikke mye spilling på hverdagene, men god kamptrening mot sin bror har hjulpet han til å bli en av de beste.

Anders håper på et bra resultat i finalerunden.

- I sluttspillet håper jeg å nå helt opp, men er langt ifra sikker på om jeg når dit. Jeg er uansett kjempefornøyd med å være blant de fire beste som skal konkurrere om å bli den beste.

Finalerunden spilles altså 26. november, og vil bli vist direkte på tv2sumo.

552881