Denne BMW en har både firehjulstrekk og en masse annet utstyr. Under panseret finner du dessuten nesten 300 dieselhestekrefter.
Denne BMW en har både firehjulstrekk og en masse annet utstyr. Under panseret finner du dessuten nesten 300 dieselhestekrefter.

Dette kaller vi råsterk utstyrsbombe

Denne bugner av utstyr - og har krefter som en lastebil.

Vi lar oss noen ganger imponere over hvor mye utstyr som kan bestilles på en bil. Særlig i premiumklassen er det nå nesten uendelig mye å krysse av for om du har lyst og råd.

BMW-kjøpere er blant de mest utstyrsbevisste kan det virke som - og de har mye å velge i også. Ikke minst om de velger 5-serien som kom på markedet i 2003 - med internkoden E60 (sedan) / E61 (stasjonsvogn).

Den var på mange måter overlegen selv direktørbilen 7-serien - og kunne tilby både head up-display og night vision (varmesøkende kamera) lenge før storebroren.

Del med dine Facebook-venner

Knappe 300 hk

Det er nettopp en 5-serie vi har funnet. Dette er en 2008-modell - som betyr at den har facelift både utvendig og innvendig.

Noe av det viktigste med denne bilen er at den kommer med firehjulsdrift, eller xDrive som BMW kaller det.

Motoren er den råsterke 3-liters dieselen, som her er tunet til å yte litt i underkant av 300 hk. Til tross for de enorme kreftene, skal bilen klare seg med 0,75 l/m på langkjøring.

Vi kan jo nevne at "dieselbørsa" BMW 535 DAT når 100 km/t på 6,4 sekunder med sine 286 hk i 2008-varianten. Så da vet du litt om hvilke ytelser en kan forvente...

Så må du naturligvis ta stilling til om du synes trimming er bra eller negativt på en bil som de fleste nok synes går mer enn godt nok fra før...

LES OGSÅ: Her er vår test av BMW 520 D (E61)

Skiller seg ut

Bilen har full M-pakke, en del karbondetaljer og en ekstra leppe på spoileren foran - kombinert med 20" felger til sommerdekkene gir det en aggressiv look. Sort lakk, sorte lister, sorte rails og mørke ruter understreker det sportslige preget.

Naviproff, hifi-pakke, adaptive kjørelys som følger kurvene og blue tooth er nesten for selvsagt til å nevne på en slik bil - men denne bilen har selvsagt disse tingene.

I tillegg får du aktiv cruise control med stop and go, elektriske komfortseter med minne og massasje, webasto med fjernkontroll, automatisk låpning/lukking av bakluka, head up-display, fjernlysassistent, varme i baksetene og soft close på alle dører er slikt som bidrar til å skille den fra mengden.

Denne bilen har også keyless go - som gjør at du slipper nøkkelen for å komme inn i bilen og å starte den. Det er også tilrettelagt for DVD-spiller i baksetet.

Det finnes mer også - så om du er nysgjerrig, så ta en titt på annonsen her.

Vi har fremdeles tilgode å se en bil som har absolutt alt utstyr. Men denne kan i alle fall trygt plasseres i kategorien utstyrsbombe.

Gunstig pris

Her kan du altså boltre deg i en masse morsomme knapper og utstyrsmuligheter.

Prisen på bilen er 479.000 kroner, ferdig registrert. for en 530 X DAT er ikke det så ille - selv om km-standen er noe høy, med sine 151.000.

Bilen er ifølge selger brukt i all vesentlighet til langkjøring - og har svært god historikk.

Skambud blir ikke godt mottatt - men det kan være muligheter for innbytte om du sitter på en SUV av typen BMW X5 eller Range Rover Sport HSE.

LES OGSÅ: Er dette Norges best utstyrte bil?

Hva mener du er det viktigste ekstrautstyret? Nøler du du med kjøp hvis bilen er trimmet? Bruk kommentarfeltet under: