Jan Jönsson (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Jan Jönsson (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Jönsson: - Vi kan lokke spillere hit uten spill i Europa

Og Johan Andersson er fortsatt høyt på RBKs ønskeliste.

Lerkendal (TV 2 Sporten): Rosenborg har lenge ønsket seg Johan Andersson, og Stabæk-spilleren var som kjent med i en pakkepris da klubben forsøkte å hente Veigar Páll Gunnarsson i sommer. Trønderne jobber fortsatt med å sikre seg bosmanspilleren på Lerkendal.

– Vi var interessert i Johan Andersson i sommer, og det er vi fortsatt, bekrefter sportslig leder Erik Hoftun overfor TV 2 Sporten.

Det er noen spillere vi har lyst på, og som kan passe godt inn. Men jeg vil ikke gi deg så mange navn nå, noen vet vi forlater og vi skal helt sikkert fylle på, sier Jan Jönsson.

Se lengre intervju med RBK-treneren i videovinduet øverst

– Vi skal lokke spillere hit også uten Europa
Rosenborg har hentet flere klassespillere i løpet av sesongen, men klarte likevel ikke å kvalifisere seg til Europaligaens gruppespill i høst. Nå er klubben helt avhengig av medalje i Tippeligaen for å sikre kvalifisering til Europa neste år.

– Det er klart mer tiltalende å komme til en klubb som spiller i Europa, slik tror jeg alle spillere kjenner og det var også en av grunnene til jeg valgte RBK, sier Jim Larsen til TV 2 Sporten.

Les også:Andersson er fortsatt i samtaler med Rosenborg

Trener Jan Jönsson er imidlertid ikke redd klubben blir mindre attraktiv for nye spillere i månedene fremover dersom muligheten til å kvalifisere seg til Europa ryker.

– Nei, det kan være noen som har Europa som personlig mål neste år, men vi skal klare å lokke spillere hit uansett, sier treneren.

RBK sikret seg i høst 15 millioner kroner fra investorer som forsatt kan brukes på spillerkjøp. Skulle klubben gå glipp av spill i Europa i 2012 kan det likevel få betydning for sportslig satsning og kjøpekraft.

– Spill i Europa er der vi skal være, og det har også et økonomisk aspekt om vi ikke er med der. Men nå har vi ikke dratt de scenariene helt ennå, først får vi se hvordan sesongen ender, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Les også:– Spansk storklubb vil gi Fulham og Celtic kamp om Lustig

– Spillerne manglet glød
Søndag spiller Jönssons menn det som betegnes som en sølvfinale mot Tromsø. Etter 3-6-ydmykelsen mot Brann og 2-4-tap i treningskamp mot Ranheim, så treneren seg nødt til å ta en lengre alvorsprat med spillergruppen.

– Det var for lite glede, glød og inspirasjon, da trener du ikke bra. Nå har det blitt bedre på treningene denne uke, og det har gjort godt. Vi har alt i våre egne hender, sier RBK-treneren foran helgas skjebnekamp i nord og siste hjemmekamp mot Viking 27.november.

– Det er vi spillerne som må ta ansvar. Vi er et godt fotballag og er optimister foran de siste to kampene, sier stopper Jim Larsen.