Rosenborgs Mohammed Awal Issah (t.v) forsøker å stoppe Strømsgodsets Muhamed Keita. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Rosenborgs Mohammed Awal Issah (t.v) forsøker å stoppe Strømsgodsets Muhamed Keita. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Strømsgodset sikret fem nye år på Marienlyst

Ble enige med Drammen kommune i ellevte time.

Etter lengre tids tautrekking kom Strømsgodset i går kveld til enighet med Drammen kommune om betingelsene for en ny leieavtale for Marienlyst stadion.

Avtalen strekker seg over fem år og innebærer flere oppgraderinger av stadionet.

Oppnår forutsigbarhet
– Vi er takknemlige for at kommunen har vist handlekraft, og at avtalen har kommet i havn før fristen onsdag morgen. Etter halvannet år med usikkerhet er det godt å ha en forutsigbar avtale på plass, sier daglig leder Erik Espeseth til TV 2 Sporten.

I inneværende sesong har klubben foretatt flere forbedringer av fasilitetene på stadionet, blant annet er det installert ny storskjerm.

Uefa-standard
– Den største forbedringen foran neste sesong er at det blir mulig «å se» på Marienlyst igjen. Vi kommer til å oppgradere flomlyset til Uefa-standarden på 1400 lux. Samlet gjør utbedringene at vi får et topp, intimt stadion med et fra før engasjert publikum, sier en fornøyd Espeseth.

For å få kontrakten i havn har begge parter måttet gi og ta, understreker Espeseth.

– Vi har akseptert en vesentlig økning i basisleie, som er den leien vi betaler for å spille og trene på Marienlyst, mens kommunen har vedtatt at de skal dekke mesteparten av investeringene til nytt flomlys. Slik sett kan vi si at de må gi noe mer i forhold til investeringer nå i vinter, mens vi må gi noe mer på lengre sikt, sier Espeseth.