Petter Northug (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)

Sjusjøen melder seg snart verdenscupklar

– Vi trenger et par døgn til med snøproduksjon.

Det er igjen en kaldere værtype på Sjusjøen slik at det går mot full snøproduksjon. Dermed ser det lysere ut for helgens verdenscupåpning i langrenn.

Det går igjen mot full «vinter» på Natrudstilen etter et par dager med begrenset resultat fra snøproduksjonen på grunn av en mildere værtype.

– Det ser veldig bra ut i kveld, men vi trenger et par døgn til med snøproduksjon for å dekke inn vårt behov. Vi har også iverksatt snøproduksjon lenger ned i dalen, der det er kaldere. Dette for å dekke inn det nødvendige behovet, og at vi har en plan B, opplyser leder av organisasjonskomiteen, Terje Lund.

Les også: Hjelmeset lover norsk langrennsdominans
Les også: Bø før langrennsdebuten: – Ikke noe mål å slå Northug

Ved Birkebeineren skistadion var det tirsdag kveld minus to grader, mens det onsdag er meldt om enda kaldere vær. På Natrudstilen, som ligger høyere oppe, var det rundt null grader tirsdag kveld, men ifølge værvarslet fra yr.no er det meldt om minus grader onsdag og mellom minus 4 til minus ti torsdag.

– Vi har fortsatt et godt håp om ferdige løyper torsdag kveld, slik at alt er klart til treningen fredag formiddag, sier rennleder Torbjørn Broks Pettersen. (©NTB)

Les også: Kunne likevel arrangert verdenscupåpning på Beitostølen
Les også:Northug lot seg inspirere av sitt eget «Nollthug»-stikk til svenskene