Shay Stephensons frustrasjon i utvisningsboksen kostet ham enda en utvisning. (Foto: TV 2.)
Shay Stephensons frustrasjon i utvisningsboksen kostet ham enda en utvisning. (Foto: TV 2.)

Vålerenga-spiller pådro seg ny utvisning i utvisningsboksen

Shay Stephenson og VIF kranglet seg til tap mot Lillehammer.

Det var duket for kamp om andreplassen i GET-ligaen da Lillehammer tok imot Vålerenga tirsdag kveld. Bortelaget fikk det tidlig tøft i Kristins Hall da LIK to og et halvt minutt ut i første periode scoret to mål på 30 sekunder, og etter hvert tok frustrasjonen merkbart over for VIF.

Utvisningene var mange, og det var til tider fullt i utvisningsboksen. Dermed ble det vanskelig for VIF å kunne slå tilbake mot Lillehammer som riktignok spilte godt og til slutt sikret tre poeng med 6-3-seier.

Stephenson-dobbel
Men én av utvisningene i Kristins Hall var av den mer spesielle sorten. Mens Shay Stephenson satt i utvisningsboksen kom Vålerengas fjerde baklengsmål for kvelden, og etter scoringen jublet kanadieren ironisk og lagde grimaser. Det fikk dommeren til å reagere, og Stephensons andre timinutter var et faktum – utdelt samtidig som han satt og sonet sin første.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

– Dere må ta et oppgjør med dere selv. Jeg slutter ikke å blåse, sa dommeren etter hendelsen, mens TV 2s hockeykommentator heller ikke syntes noe særlig om Stephensons oppførsel,

– Det er godt gjort å gjøre det – det er trekk i lønna, spør du meg, sa Morten Langli underveis i kampen.

LES OGSÅ:Hockeytalent (16) truffet av puck i halsen – døde

– Ikke logoen verdig
Da sluttsignalet lød var det en frustrert Vålerenga-kaptein som gikk av isen.

– Det var en side av oss som vi ikke skal vise frem, og som jeg heller ikke trodde vi hadde i laget. Vi sliter både hockey- og følelsesmessig her i dag, sier Brede Frettem Csiszar, som mener VIF burde holde seg for god til å sanke utvisninger.

– Vi får altfor mange av dem, spesielt for usportslig opptreden. Sånn skal ikke et Vålerenga-lag oppføre seg, det er ikke logoen verdig. Vi må ta tak i dette, for sånn kan vi ikke fremstå.

LES OGSÅ:TV 2s hockeyekspert: – «Zucca» hører ikke hjemme i AHL

– Ikke råd til mange utvisninger
Csiszar får støtte av sin trener.

– Vi blir ofte udisiplinerte og gjør mange dumme ting. Jeg vet ikke hvorfor det blir sånn, sier Espen Knutsen, som mener mange VIF ikke kan ta seg råd til å få så mange utvisninger i fremtiden.

– Vi har snakket om å unngå dumme utvisninger og at vi må ha bedre disiplin. Vi har såpass tynn stall at vi har ikke råd til at Shay Stephenson og andre får matchstraff.

Med tre poeng er Lillehammer a poeng med Vålerenga på sølvplass, mens Stavanger Oilers fortsatt er suveren serieleder.

LES OGSÅ: Dommer på direkten: – Jeg har driti meg ut

Øvrige resultater fra GET-ligaen tirsdag:

Stjernen-Lørenskog: 1-6
Manglerud Star-Stavanger: 3-6
Storhamar-Sparta: 3-2
Frisk Asker-Rosenborg: 0-7