Zucarello (Foto: Niklas Larsson/Ap)
Zucarello (Foto: Niklas Larsson/Ap)

TV 2s hockeyekspert: – «Zucca» hører ikke hjemme i AHL

Bjørn Erevik mener Mats Zuccarello Aasen er mer enn god nok for NHL-spill.

Etter en god debutsesong i NHL har ikke profflivet i verdens beste ishockeyliga vært rosenrødt for Mats Zuccarello Aasen. For en måned siden ble nordmannen vraket fra New York Rangers og igjen sendt ned til farmerlaget Connecticut Whale i AHL.

Det har ikke falt i god jord hos «Zucca», som for tiden er i tenkeboksen om han skal satse på å få en ny sjanse i NHL ved å fortsette å spille for farmerlaget.

LES OGSÅ: Hockeytalent (16) truffet av puck i halsen – døde

– Hører ikke hjemme i AHL
TV 2s hockeyekspert forstår nordmannens frustrasjon over å være i AHL.

– Jeg har sett han uttale at han ikke ønsker å være i farmerlaget og der hører han heller ikke hjemme, sier Bjørn Erevik, som mener 24-åringen må ha is i magen og i stedet jobbe hardt i AHL for å få en ny sjanse hos Rangers i NHL.

– Det kan være det kommer en skade på en spiller som gjør at han får muligheten, men han kan ikke være i AHL altfor lenge. Samtidig blir det vanskelig å gå til en annen NHL-klubb, i hvert fall når Rangers holder på ham slik de gjør nå, sier Erevik.

LES OGSÅ: Her scorer han «det sykeste målet noensinne»

Vil ikke slippe «Zucca»
For Rangers' daglige leder Glen Sather har uttalt at det er helt uaktuelt for klubben å løse «Zucca» fra kontrakten, men nordmannen er svært ettertraktet på markedet. Både russiske og svenske kluber har vist interesse for 24-åringen, men Erevik mener «Zucca» er mer enn god nok for NHL.

– Jeg mener han burde bli i hvert fall frem til jul, så får vi se hva som skjer i mellomtiden. Det er fortsatt mange NHL-kamper igjen frem til jul, og at «Zucca» er god nok til å spille i NHL mener jeg absolutt at han er.

LES OGSÅ: – Rangers vil ikke frigi Zuccarello

Se TV 2s hockeyekspert snakke om Mats Zuccarello Aasen i videovinduet øverst!