kurtovicløke
kurtovicløke

Heidi Løke mot Larvik i Mesterligaen

Larvik møter blant annet Györ i neste runde av kvinnenes Mesterliga.

Larvik vant bortekampen mot Krim 22–19 etter en fantastisk kamp av Cecilie Leganger. Det sendte de regjerende Mesterliga-mestrene videre til hovedrunden i årets Mesterliga.

Gjensyn med Løke
Av motstanderne som ble trukket tirsdag blir det nok knyttet størst spenning til møte med Györ. Det ungarske laget har Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke på laget.

Det betyr et gjensyn med stjernestreken som forlot Larvik etter forrige sesong. I tillegg møter Larvik finalemotstander fra Mesterliga-finalen i fjor, Itxako fra Spania og FC Midtjylland fra Danmark.

Positiv Gjekstad
Trener Ole Gustav Gjekstad er veldig fornøyd med trekningen og mener den er bra på alle mulige måter.

– Vi er veldig godt fornøyd med dette ja. Sportslig, i forhold til media og for publikum blir det mange poenger rundt kampene. Györ har blant annet Heidi Løke og det blir nok et poeng. Itxako slo vi jo i finalen i fjor og FC Midtjylland var jo et norsk lag, sier Gjekstad til TV 2 Sporten. Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Isabel Blanco har alle spilt for den danske klubben.

– Åpen gruppe
Treneren har tro på avansement, men mener gruppen er veldig åpen.

– På papiret er nok Györ det beste laget. De har vært tydelige på at de vil vinne Mesterligaen og har investert kraftig. Det blir nok likevel en åpen gruppe med veldig mange kamper som kan gå begge veier.

Positive reaksjoner fra spillere
Gjekstad var på treff med flere av Larvik-jentene og sponsorer under trekningen og forteller til TV 2 Sporten at motstanderne ble tatt imot positivt.

– Det var positive reaksjoner fra alle her. Vi er som sagt fornøyd med det vi tror blir bra trøkk og gode vinklinger inn mot kampene.

Leganger er med
Etter seieren mot Krim har det vært noe tvil rundt Cecilie Leganger og om hun vil være med videre i hovedrunden. Keeperstjernen har eksamener til våren og kunne ikke bekrefte overfor TV 2 Sporten at hun skal være med videre etter jul. Dette avkrefter Gjekstad.

– Det er ingen tvil om at Leganger kommer til å spille disse kampene her.

Les også: Leganger: – Kan ikke love at jeg fortsetter etter jul
Les også: Super-Leganger kriminelt god mot Krim: – Det er det mest vanvittige jeg har sett

Også flere andre spillere som er ute med skade kan være klare til hovedrunden i Mesterligaen.

– Kanskje kommer også Tine Stange og Nora Mørk tilbake, det regner vi nesten med. Og går vi videre kan Gro Hammerseng også rekke det som kommer etter gruppespillet.

Hovedrunden spilles i perioden 4. februar til 11. mars.

Tidligere tirsdag ble det klart at Byåsen møter polske KGHM Metraco Zaglebie Lubin i fjerde runde av Cup Winners Cup. Byåsen klarte ikke å gå videre til hovedrunden i Mesterligaen og går rett inn i 4. runde av denne cupen.