John Terry (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
John Terry (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Terry frustrert over ikke å kunne forsvare seg mot rasismeanklager

Chelsea og England-kaptein John Terry forteller at det er vanskelig å ikke kunne forsvare seg mot anklagene fra Anton Ferdinand om rasistiske uttalelser.

Etter Chelseas kamp Queens Park Rangers på Loftus Stadium i oktober ble Terry anklaget for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot QPR-forsvarer Anton Ferdinand.

Etterforskes av politiet og FA
Siden den gang har både det engelske fotballforbundet, FA, og politiet åpnet hver sin separate etterforskning av saken.

Les også: Ferdinand drapstruet etter rasismebråket
Les også: Politiet etterforsker Terry-saken

Under etterforskningen har ingen av partene lov til å uttale og det frustrerer Terry, som tirsdag er tilbake som kaptein for et engelsk lag som møter Sverige.

Massiv støtte fra hele verden
30-åringen forteller også at han har fått massiv støtte fra managere, spillere og fans fra hele verden.

– Dessverre har jeg ikke lov til å si noe om saken. Men fra hele verden har fans, spillere og managere gitt meg støtte, fortalte Terry til The Guardian.

Forsvarspilleren sier også at han har fått god støtte fra sine engelske landslagskamerater og er klar for å spille kamp for landslaget igjen.

– Det er viktig å håndtere både opp og nedturer. Jeg har det bra, ingen problemer. Det har vært veldig fint for meg at spillere har støttet meg, både privat og i media.

Les også: Villas-Boas: – Terry-episoden er en misforståelse
Les også: – Terry med i England-troppen

– Uskyldig til det motsatte er bevist
I lørdagens seier over Spania var Terry ikke med i troppen og lagkamerat fra Chelsea, Frank Lampard, gikk inn som kaptein.

Landslagssjef Fabio Capello har ingen problemer med å sette Terry inn som kaptein selv med anklagene hengende over ham.

– Han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sa Capello ifølge den engelske avisen.

Hard kamp om plassene
Etter seieren mot Spania innrømmer Terry at det er viktig for han å gjøre en god kamp. Phil Jagielka og Joleon Lescott storspilte begge mot de regjerende verdens og Europa-mesterne.

– Jeg mener helt ærlig at det er stor kamp om plassene. Den kampen var et bra eksempel på hvorfor man vil spille hver kamp. Om ikke man gjør det kommer det to gutter inn og gjør en kjempejobb.

I kampen mot Sverige er det ventet at Bobby Zamora, Jack Rodwell og Kyle Walker får sine første kamper fra start for landslaget.