SVARTE FOR SEG: David Stern. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)
SVARTE FOR SEG: David Stern. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)

NBA-sjef David Stern: – Hele sesongen er i fare

Spillerne sa nei til det siste tilbudet fra eierne og nå vil det bli rettssak for å avgjøre hvordan inntektene i NBA skal fordeles.

Basketballfans må vente enda lenger på å få se verdens beste liga. Sesongen skulle startet 1. november, men nå kan hele sesongen være i fare.

Truet med søksmål i februar
I februar truet Jeffrey Kessler, rådgiver for spillerforeningen, eierne av klubbene og ledelsen i NBA med et søksmål om ikke deres krav ble møtt i forhandlingene om hvordan inntektene fra blant annet tv-avtaler skal fordeles.

I forrige uke ble spillerforeningen tilbudt en pakke av eierne med en frist til mandag for å svare. Eierne og NBA-sjef David Stern mente at dette var den beste avtalen spillerne kunne få og det var virkelig håp om at basketsesongen endelig skulle komme i gang.

Slik endte det altså ikke. Spillerne takket nei og vil nå oppløse fagforeningen for å kunne gå til søksmål mot eierne og avgjøre konflikten til verdens største og beste basketballiga i retten.

– Det hele er et stort skuespill
David Stern mener spillerorganisasjonen prøver å skremme eierne til å gi de en bedre avtale, men sier også at det kommer ikke til å skje.

– Nå er hele sesongen i fare for å ryke. Det hele er et stort skuespill. Det at spillerforeningen gjør det nå tror jeg kun er for å prøve å skremme eierne til å gjøre noe, men det kommer ikke til å skje.

Helgens optimisme bar dermed ikke frukter og leder for spillerforening Derek Fisher poengterte til ESPN at spillerne sto samlet om avgjørelsen.

– Dette er den beste avgjørelsen for spillerne. Vi forstår risikoen og hva som står på spill, men det er viktig at vi ikke bare får til en avtale som er bra for oss i dag, men også for spillerne som kommer i fremtiden.

Stern på sin side er ikke videre imponert over avgjørelsen spillerne har tatt.

– Det virker som om de er fast bestemt på å ødelegge for seg selv.

Bryant ville få til en løsning
Det var meldt av flere medier at mange av de virkelig store stjernene, som Kobe Bryant, jobbet hardt før helgen for å få en avtale på plass. På gårsdagens pressekonferanse sto Los Angeles Lakers-stjernen likevel side om side med Fisher da avgjørelsen ble meldt.

Kobe Bryant (Foto: Patrick McDermott/Afp)
Kobe Bryant (Foto: Patrick McDermott/Afp)

Amerikanske medier melder også om at basketfans i USA vil mangle sympati med begge parter i denne konflikten.

USA er i en forferdelig økonomisk situasjon med høy arbeidsledighet og det kan være vanskelig å akseptere at ikke spillere og eiere i NBA klarer å fordele over 200 milliarder kroner mellom seg