Cristiano Ronaldo (Foto: DADO RUVIC/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: DADO RUVIC/Reuters)

Alsaker: – Portugal er ikke like kyniske som de andre store nasjonene

Øyvind Alsaker tror Edin Dzeko og Bosnia kan stikke kjepper i hjulene for Portugal.

Portugal spilte 0-0 mot Bosnia i en dårlig kamp på «potetåkeren» i Zenica. I kveld avgjøres portugisernes videre EM-skjebne på Estádio da Luz i Lisboa.

Selv om hjemmelaget er klare favoritter tror Øyvind Alsaker at det fort kan bli en ubehagelig kveld for Cristiano Ronaldo og de andre portugisiske stjernene.

- Den er guffen. Presset er jo åpenbart på Portugal. Hvis Bosnia får et mål, og de har jo en verdensklassespiss i Dzeko, så må Portugal ha to mål. Portugal er favoritter, men jeg holder også muligheten for Bosnia åpen, sier Alsaker.

LES: Slik ble Ronaldo hetset av Bosnia-fansen

- Mulig å frustrere
Han tror Bosnia fort kan stelle i stand trøbbel for Paulo Bentos mannskap.

- Vi så jo da Norge var i Lisboa at Portugal er et lag det er mulig å frustrere. Det gjorde Norge, og vi burde fått med oss et poeng fra den kampen. Portugal er ikke like kliniske, kyniske og rå som en del av de andre store nasjonene. Det er skummelt for dem med 0-0, men de har jo et helt greit utgangspunkt, sier Alsaker.

Vil ha med Ronaldo og Nani i EM
Fotballeksperten vil se så mange stjerner som mulig i EM. Han håper derfor at Portugal klarer å kvalifisere seg.

- Vi så mot Danmark at de er i en liten down, så det er ikke et fantastisk lag for øyeblikket. Det er likevel et lag man ønsker skal være med i et EM. Spillere som Ronaldo og Nani er morsomme å ha med i et mesterskap, sier Alsaker.