Telenor Arena (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Telenor Arena (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Stabæk får nød-uke til å ordne ny kamparena

Fristen for Tippeliga-lagene til å melde inn neste sesongs kamparenaer løper ut i dag. Stabæk og Godset kjemper mot klokken.

Norges fotballforbund gir kriserammede Stabæk en ukes utsettelse til å levere inn innstillingen om hva som skal være klubbens kamparena neste sesong.

– Stabæk er i ekstraordinær situasjon
Informasjonsansvarlig i NFF, Svein Graff, bekrefter at Stabæk er i en helt spesiell situasjon og at Bærums-klubben er den eneste av Tippeliga-lagene som har fått innvilget utvidet frist.

– Stabæk har signalisert at de i dag kommer med et svar på hva de primært ønsker, men de er i en helt ekstraordinær situasjon og vil uansett få en frist til mandag om en uke, sier Graff til TV 2 Sporten.

Graff bekrefter at det jobbes hardt i Bærum for at neste ukes frist skal bli møtt.

– Stabæk jobber på spreng for å komme frem til en løsning.

Les også: Røkkes Fornebu-kjøp gir Stabæk håp

Godset sliter også
Det er også usikkerhet rundt Strømsgodsets kamparena neste sesong. Drammens-klubben har ikke fått i stand en avtale med kommunen om leie av Marienlyst.

Graff sier til TV 2 Sporten at NFF har vært i dialog med Godset, men at forbundet forventer et svar fra klubben innen fristen.

– Strømsgodset må forholde seg til fristen som alle de andre klubbene. Vi er klar over at de er i en dialog med Drammen kommune og regner med å høre fra de innen fristen, forteller Graff.

– Håper på svar fra kommunen
Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, håper klubben rekker fristen.

– Vi venter på en tilbakemelding fra kommunen og håper at den kommer i dag.

Les også: Godset risikerer Stabæk-skjebne

Ifølge Espeseth er det ikke mye klubben kan gjøre før svaret fra kommunen foreligger.

– Vi har ikke kommet lenger. Hva de gjør internt i kommunen må du nesten spørre dem om.

Har til 23.59.59
Dersom kommunen ikke kommer med svar, er Godset likevel tvunget til å svare i løpet av mandagen. Hva som skjer da, vet ikke Espeseth.

– Jeg vil ikke forskuttere noen ting. Slik jeg har forstått det, må svaret være inne i løpet av dagen. Det vil si at vi har til 23.59.59 med å sende inn vår arena for neste sesong.

Godsets daglige leder har troen på at saken vil løse seg i løpet innen fristen.

– Jeg har troen. Vi håper at vi kommer i mål med kommunen i dag.

Tror på forsinket løsning
Byutviklingsdirektør i Drammen, Arild Eek, forteller til TV 2 Sporten det har vært en dialog med Godset.

– Vi har hatt en lengre prosess med SIF. Veldig enkelt forklart så er det en diskusjon om hvem som skal ta regningen for investeringer som skal gjøres på Marienlyst, blant annet et nytt lysannlegg til ca. 15 millioner kroner. Bystyret behandler økonomiplanen om litt over en uke. Dette er en politisk prosess som nok vil løses der.

Eek forteller at Strømsgodset ikke kan forvente å få svar mandag, utover hva de allerede har fått vite av kommunen.

– De vil få det svaret de har fått hele tiden. Dette blir behandlet på bystyret og vi kan ikke forholde oss til NFFs frist. Da vil de sikkert få en utsettelse fra NFF, det skulle nok ikke være noe stort problem. Så vil nok dette løse seg helt greit.