blake og bolt
blake og bolt

«Dyret» vil knuse Usain Bolts legendedrøm

Usain Bolt mener det er London-OL som virkelig kan gjøre ham legendarisk, men landsmannen Yohan Blake vil gi ham kamp.

Nå skal det selvsagt sies at de fleste mener at verdens raskeste mann allerede er en legende. Usain Bolt (25) har løpt 100 meteren på vanvittige 9,58, og han har vunnet VM og OL.

Les også: Okparaebo lærer Bolt norsk: – Hva skjer'a, Norge?

Bolt selv sulter imidlertid etter mer, og mener det først er i London-OL neste år at legendestatusen virkelig kan sikres.

– Mange sier jeg er en legende, men personlig mener jeg mange har vunnet VM, slått rekorder og vunnet OL. Det er en del som har forsvart sine titler og sine OL-titler. Om jeg gjør det, så overgår jeg dem og da gjør jeg meg selv til en legende, sier jamaicaneren.

Se intervju med Bolt og Yohan Blake over!

– Bolt kaller meg «dyret»
Men en landsmannen Yohan Blake (21), som tidligere i år ble tidenes yngste verdensmester på 100 meter etter at Bolt ble disket for tyvstart, har planer om å kuppe festen.

– Jeg vet jeg er kapabel til det, for jeg jobber veldig hardt. Det er derfor Usain Bolt kaller meg «dyret». Når jeg er på banen er det mitt andre navn, og når jeg er her er jeg bare vanlige meg, sier Blake.

Les også: Bolt disket - landsmann tok VM-gull
Les også: Usain Bolt: – Jeg er ekstremt skuffet

Men uvenner er ikke de to. De trener sammen, og gjør opp på banen.

– Jeg har begynt treningen med Usain og det går veldig bra. Neste år blir spennende. Som jeg har sagt så ønsker jeg å bli olympisk mester, og han ønsker også å bli det og forsvare tittelen sin. Det kommer til å bli veldig interessant mellom oss og de andre utøverne, sier 21-åringen.

– For meg blir det enormt
Og Bolt mener han har lært mye av året som gikk.

– Det var et veldig interessant og hendelsesrikt år for meg. Jeg har jobbet hardt, det var som mye som skjedde forrige sesong. Jeg har lært mye og er blitt mer moden. For meg har dette vært året der jeg lærte mye og utviklet meg selv, sier 25-åringen.

Men dersom Yohan Blake har tenkt å stanse Bolt, så bør han leve opp til sitt dyriske kallenavn. Å forsvare OL-gullet er nemlig noe Usain Bolt setter ekstremt høyt.

– Det finnes ikke ord til å forklare hvor viktig det er for meg. Det vil hjelpe med å utvikle mitt navn og min merkevare ytterligere. London er en verdensby, og alles øyne vil være rett mot dit. Det vil være den største tv-hendelsen på en stund. Det vil være stort, og for meg blir det enormt. Det kommer til å bli et vidunderlig mesterskap og jeg gleder meg til det, sier han.