solbergøstberg
solbergøstberg

Historisk norsk rallybragd i Storbritannia

For første gang kom to nordmenn på pallen i et VM-rally.

Mads Østberg og Henning Solberg kjørte solide fartsprøver på slutten av Rally Storbritannia og endte på henholdsvis 2. og 3. plass sammenlagt.

Historisk
Dermed er det for første gang to norske førere på seierspallen i en VM-runde i rally.

Østberg kom på pallen for annen gang i karrieren. Han har også en andreplass fra Sverige tidligere i år, og var overlykkelig over en topplassering etter å ha slitt med motorproblemer i helgen.

– Jeg er så fornøyd, for de to siste dagene har vært veldig vanskelige. Det er en fantastisk måte å avslutte sesongen på, sier Østberg til wrc.com.

For Henning Solberg var det hans sjette 3. plass i karrieren.

Finnen Jari-Matti Latvala var i en egen klasse og tok sin femte seier i karrieren, og den første i år. 26-åringen og de to norske kjørerne sørget for at Ford Fiesta la beslag på samtlige pallplasser i Wales denne helgen.

Loeb krasjet
Verdensmester Sebastien Loeb hadde maksimal uflaks i Rally Storbritannia, og måtte gi seg etter en krasj på den 18. etappen søndag. Franskmannen kolliderte med en møtende bil, som kom kjørende på feil side av veien. Ingen ble skadd i ulykken. Loeb sikret seg sin åttende strake VM-tittel allerede fredag da Mikko Hirvonen måtte gi seg i rallyet.

Rallyet har vært preget av mye dramatikk. Lørdag måtte Petter Solberg bryte etter at det oppsto brann i motorrommet på vei ut til start på den 12. fartsprøven. (©NTB)