Elise Ringen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Elise Ringen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Elise Ringen imponerte i langrennsåpningen i svenske Bruksvallarna. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix/)
Elise Ringen imponerte i langrennsåpningen i svenske Bruksvallarna. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix/)

Norsk skiskytter slo svensk stjerne: – Det var veldig overraskende

Elise Ringen slo Anna Haag og tok en sterk fjerdeplass i Bruksvallarna.

Norges sesongåpning i langrenn på Beitostølen ble avlyst som følger av snømangel, og flere av de norske løperne tok turen til Sverige for å prikke inn formen før neste helgs verdenscupåpning på Sjusjøen.

Norges beste kvinnelige løpere prioriterte trening og var ikke å finne på startstreken. Det var imidlertid den unge skiskytteren Elise Ringen (22).

Les også: Northug lot seg inspirere av sitt eget «Nollthug»-stikk til svenskene

– Det var veldig overraskende
Svenske Charlotte Kalla viste for alvor at formen er på plass, og hun ledet på alle passeringene fra start til mål. Skiyndlingen gikk i mål 18 sekunder foran russiske Irina Khazova, mens Hanna Brodin kapret den siste plassen på pallen.

Så fulgte Ringen på en knallsterk fjerdeplass, plassen foran svenskenes nest største favoritt Anna Haag. Det hadde ikke 22-åringen ventet.

– Nei, absolutt ikke. Det var veldig overraskende. Det er artig å få gått skirenn når det går så bra, sier Ringen til tv2.no.

Satser på skiskyting
Hun slo Haag med bare fire tideler.

–¨Jeg så innspurten hennes på tv, det var veldig spennende og artig, stråler skiskytterjenta, som kan fortelle at fjerdeplassen er blitt lagt merke til.

– Ja, jeg har fått en del gratulasjoner.

Med fjerdeplassen sendte Ringen også inn en søknad om å få gå verdenscupåpningen på Sjusjøen neste helg, men det er skiskyting hun egentlig satser på.

– Ja, det er det jeg satser på, men det har gått litt tungt de siste sesongene. Jeg føler jeg har gjort en bra jobb i år, men jeg tenkte ikke at det kom til å holde så langt i dag. Skiskyting er førsteprioritet, men det er artig når det går så bra i langrenn, sier hun.

– Ringer dem så er jeg med!
Men skulle telefonen om at hun får delta i verdenscupen komme, så er Ringen klar.

– Jeg tror ikke dette er et uttaksrenn, men ringer dem så er jeg med!

Hovedmålet ligger imidlertid noen uker frem i tid.

– I skiskyting er det uttaksrenn i E-cupen om 14 dager. Vi får se hvordan det går da, men da skal jo blinkene ned i tillegg, flirer den blide skiskytterjenta, som ikke tar helt av etter fjerdeplassen.

Feirer med sjokolade
Feiringen blir i alle fall ikke veldig utagerende.

– Det blir kanskje en sjokolade på en bensinstasjon på vei hjem til Meråker!