Nicklas Bendtner. (Foto: Lars Poulsen/Ap)
Nicklas Bendtner. (Foto: Lars Poulsen/Ap)

– Få av deg lua, Bendtner

Danmarks landslagssjef har lagt ned regler for Nicklas Bendtner.

Nicklas Bendter har lagt bak seg et tøft år med lite spilletid og jevnlige skadeproblemer. Nå ser det imidlertid ut til å ha løsnet for spissen.

Dansken spiller fast på Sunderland og på landslaget har han virkelig blomstret. Bendtner slukket Norges håp om å komme seg til EM, scoret i seieren over Portugal, og fredag nettet han danskenes første mål i 2-0-seieren over Sverige.

Les også: Purunge Danmark er Nordens konger

Landslagssjef Morten Olsen har, ifølge Bendtner, vært en viktig brikke i den vanskelige tiden.

– Det tok noen år før jeg tilpasset meg, men det viktige er at jeg er her nå. Jeg har hatt fornuftige samtaler med Morten Olsen og nå har vi fått det slik vi begge vil ha det, sier Bendtner til sporten.dk.

23-åringen har falt i unåde hos mange på grunn av sitt store ego. På landslaget får han imidlertid ikke gjøre som han vil - der har Olsen lagt ned regler som skal følges.

– Jeg liker å ha lue på meg, men det synes ikke Morten noe om. Det må jeg akseptere, sier Bendtner.

Les også: Hevder Bendtner sa nei til Barcelona

– Det med luen handler om at vi er i uniform når vi er med landslaget. Man kan være forskjellige personer, men som lag representerer vi Danmark. Da kan en ikke gå rundt og ligne på, jeg vil ikke si en klovn, men en skal ikke ligne på et tilfeldig café-lag, sier Olsen.