Untitled 4
Untitled 4
Craig Bellamy og Espen Ruud (Foto: Dave Jones/Pa Photos)
Craig Bellamy og Espen Ruud (Foto: Dave Jones/Pa Photos)

Ruud: – Det var som om vi møtte Barcelona

– I åpningen føltes det som om de var verdens beste lag, sier Espen Ruud etter ydmykelsen mot Wales.

Cardiff (TV 2 Sporten): Før kampen mot Wales hadde Drillo bestemt seg. Norge skulle prøve å gi Mohammed Abdellaoue og Erik Huseklepp en ny mulighet til å samarbeide på topp i en 4-4-1-1-formasjon.

Les også: Fullstendig ydmyket av «lille» Wales
Les også: Rekdal slakter Drillo

Men da Gareth Bale scoret for waliserne etter drøyt ti minutter brukte han ikke lang tid på å bytte tilbake til 4-5-1-formasjonen Norge er mest komfortabel med. Wales scoret enda en gang, men Norge tok etter hvert litt mer tak i kampen med Huseklepp og Morten Gamst Pedersen på hver sin ving og en trio i midten.

– Det så greit ut på trening, men det var helt tydelig at det ikke fungerte i starten i dag. Om problemet var formasjonen eller at vi ikke var klare vet jeg ikke, men det var i alle fall en grusom start, sier landslagskaptein Brede Hangeland til TV 2 Sporten.

– De scoret to fine mål og gjorde det vanskelig for oss. Det var frustrerende at vi ødela kampen omtrent før vi hadde kommet i gang, fortsetter Hangeland.

Les også: Riise etter kamp nummer 100: – For dårlig

Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.v.) Egil «Drillo» Olsen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Mohammed «Moa» Abdellaoue (t.v.) Egil «Drillo» Olsen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

– Lite tid til å vise seg frem
Litt av poenget med å starte med Huseklepp i mellomrommet var å gi Moa mer støtte på topp. Hannover-spissen har selv innrømmet at han trives mye bedre med en spisspartner.

Mot Wales hadde han en avslutning i stolpen, men etter formasjonsskifte ble han mye alene.

– Det er vanskelig å vise seg frem på ti minutter. Vi gikk tilbake til det trygge og 4-5-1. Det funket, så sånn sett er det greit, sier Moa til TV 2 Sporten.

Les også: Huseklepp scoret karrierens enkleste mål etter Wales-tabbe

– Anstendig kamp
Drillo ble ikke overrasket over at Norge var mer komfortable i 4-5-1, men hadde ikke ventet at laget hans skulle bli overkjørt det første kvarteret.

– Det var veldig rart. Dere så hvordan det gikk med Bale og Bellamy som vi hadde brukt en del tid på før kampen – etter 15 minutter lå vi under 0-2. Så byttet vi formasjon, og jeg synes faktisk at vi gjorde en anstendig kamp etter de første 15, sier Drillo.

– Som om vi møtte Barcelona
Men innledningen ødela mye. Espen Ruud tar store ord i bruk når han snakker om innledningen av kampen.

– De første ti minuttene var det som om vi møtte Barcelona. I åpningen føltes det som om de var verdens beste lag og bare trykket på. Etter hvert følte vi at vi kom med i kampen og kunne utlignet til 2-2, men så scoret de to ganger. Jeg tar ansvaret for en av de to siste scoringene.