riise
riise

Riise etter kamp nummer 100: – For dårlig

John Arne Riise ble lørdag tredje norske mann som har rundet 100 landskamper i fotball.

Han jubilerte mot Wales i Cardiff. Før kampstart ble han overrakt en minneplakett fra fotballpresident Yngve Hallén. Også det walisiske fotballforbundet markerte begivenheten.

Les også: Fullstendig ydmyket av «lille» Wales

Snart rekord
Riise er den yngste nordmann som har oppnådd tresifret antall kamper, og han ligger an til å slå Thorbjørn Svenssens rekord på 104 kamper grundig. Trolig passeres den allerede neste sesong.

Henning Berg var 34 år da han spilte sin 100. og siste landskamp i 2004, mens Svenssen var 37 år da han passerte 100 kamper i 1961.

Riise startet lørdag som norsk venstreback for 75. gang. Han har startet på venstre kant 21 ganger og som indreløper en gang (i debuten i januar 2000). Dessuten har han startet på benken sju ganger og blitt byttet inn tre. Det er over ti år siden sist Riise ikke fikk plass i en norsk startoppstilling.

Riise gikk fra debut til tresifret på 11 år, 9 måneder og 12 dager. Det er tre måneder raskere enn Henning Berg og to og et halvt år raskere enn Thorbjørn Svenssen.

– Jeg synes det var litt for mye
Jubileumskampen ble imidlertid ikke noen hyggelig affære. Norge ble fullstendig ydmyket av «lille» Wales, og tapte hele 1-4.

– Jeg synes det var litt for mye, egentlig. Jeg føler vi spilte bedre enn et 1-4-tap, men de hadde to kontringer og scoret to mål. Det er for dårlig, men personlig er jeg fornøyd med å ha ok kontroll på Bale i dag, sier Riise til tv2.no.

Se intervju med jubilanten i videovinduet over!

(©NTB/TV 2 Sporten)