Gareth Bale og Aaron Ramsey (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Gareth Bale og Aaron Ramsey (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Drillo: – Wales har et eksepsjonelt ungt lag

Gareth Bale og Aaron Ramsey skal lede «ungguttene» fra Wales til sitt første mesterskap siden 1958.

Cardiff (TV 2 Sporten): Ryan Giggs, Mark Hughes, Ian Rush og John Toshack. Fire fantastiske fotballspillere som alle har noe til felles: de fikk aldri spille i et stort mesterskap med landslaget.

De fire er nemlig alle walisere. På klubblaget briljerte de – Toshack og Rush mest kjent for sin tid i Liverpool, Hughes og Giggs (som fortsatt spiller) for Manchester United.

Norges motstander i lørdagens privatlandskamp har bare vært i et stort mesterskap én eneste gang. VM i Sverige i 1958, da de ble slått ut i kvartfinalen mot Brasil etter en scoring fra Pelé. Norges landslagssjef, Egil Drillo Olsen, forklarer hvorfor:

– Wales er jo ikke noen veldig stor nasjon. Det bor jo mindre folk i Wales enn i Norge, så det har nok noe med det å gjøre. England og Skottland har jo litt mer å ta av.

Les også: FIFA snudde i valmuesaken

– Kan bli noe stort
Men nå tror Drillo at det er i ferd med å snu for waliserne. Troppen som møter Norge har en snittalder 24 år og ledes av Premier League-stjernene Gareth Bale (22) og Aaron Ramsey (20).

– Kan Wales nå et mesterskap i løpet av de neste to kvalifiseringene?

– Det er godt mulig. De har jo et eksepsjonelt ungt lag. Seks av de elleve som sannsynligvis starter er vel 22 år eller yngre. Det tyder jo på at dette kan bli stort etter hvert, mener Drillo.

Les også: Riise i 100 – en helt spesiell landslagskarriere

At 20 år gamle Aaron Ramsey er kaptein for laget til landslagssjef Gary Speed er et tydelig tegn på at det skal satses ungt.

– Ramsey er at de største talentene i Premier League, ingen tvil om det. At han spiller fast for Arsenal forteller vel det meste, sier Norges landslagskaptein, Brede Hangeland.

Aaron Ramsey (Foto: Tom Hevezi/Ap)
Aaron Ramsey (Foto: Tom Hevezi/Ap)

– Laget deres består av veldig mange unge spillere, så jeg forventer egentlig at de bare kommer til å bli bedre og bedre de neste årene. De kan nok helt klart være med på å kjempe om en sluttspillplass, fortsetter Hangeland.

Frykter kantene
I forrige Premier League-runde møtte Hangelands og John Arne Riises Fulham Tottenham og Gareth Bale hjemme på Craven Cottage. Spurs vant kampen 3–1.

– Bale er en av de beste spillerne i Premier League – i alle fall en av de raskeste. Han er ung, men er allerede utrolig god. Det blir en stor utfordring å spille mot ham, men vi taklet rimelig greit for Fulham. Selv om vi tapte kampen hadde vi god kontroll på Bale, mener Hangeland.

Bale er venstrekant i Tottenham, men starter trolig på høyresiden mot Norge. På motsatt side er det Craig Bellamy som skal løpe opp og ned langs sidelinjen.

– Wales har spisskompetanse, særlig på kantene. Det er vi forberedt på. Vi har vurdert slik at Wales har et lag som er bedre enn de har hatt på veldig lenge, sier Drillo.

Les også: Drillo før landskampen: – De har flere stjerner enn vi har

– Må terge dem
Hvis Bale og Bellamy får herje fritt med det norske forsvaret er det én mann som virkelig må ha dagen. Keeper Rune Almenning Jarstein vet at Norge være kompakte i det defensive spillet for å stoppe lynvingene.

– Hvis Bale får rom får han også opp farten. Da er han veldig vanskelig å stoppe. Vi må ligge tett på han og Bellamy og terge dem.

Les også: Bale og co får ikke hedre falne soldater mot Norge

Både Bellamy og Bale er kjent for å kunne hamre til fra distanse. Det overrasker ikke Jarstein om han må kaste seg etter noen susere på Cardiff City Stadium lørdag.

Gareth Bale og Craig Bellamy (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Gareth Bale og Craig Bellamy (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

– Vi har gått litt gjennom det. Jeg må i alle fall være forberedt på gode skudd. Wales er et godt lag som har spilt bra i det siste. Fremover er de meget bra med Bale som er i verdensklasse og Bellamy som er veldig gode én mot én. Vi må være på tå hev.