Carrier Classic (Foto: EZRA SHAW/Afp)
Carrier Classic (Foto: EZRA SHAW/Afp)

Obama skal se basketklassiker på hangarskip

College lag skal spille i «Carrier Classic» om bord på et hangarskip til ære for det amerikanske militæret.

11. november er i USA kjent som «Remembrance Day» eller «Veterans Day» og er en dag hvor falne soldater og de aktive troppene skal hedres.

Basketklassiker på hangarskip
I USA kan vil dagen også by på en basketball-klassiker når college-rivalene North Carolina Tar Heels og Michigan State Spartans skal spille en kamp om bord på et hangarskip.

Carrier Classic (Foto: EZRA SHAW/Afp)
Carrier Classic (Foto: EZRA SHAW/Afp)

NBA-sesongen skulle startet 1. november, men en konflikt mellom spillerne og eierne om fordeling av inntekter har ført til lockout og foreløpig har ikke sesongen kommet i gang.

Les også: Nær enighet i NBA-konflikten

Nå kan basketfans allikevel se frem til så få se en spennende kamp.

President Obama skal være der
Tar Heels og Spartans er to av de største collegelagene i basketball. Tar Heels forventes å kjempe i toppen denne sesongen, mens Spartans nok er i en periode hvor de må bygge opp et lag. Det forventes likevel at kampen blir en jevn batalje.

President Barack Obama er en av rundt 7000 tilskuere om bord på skipet The USS Carl Vinson som ligger i San Diego. Skipet er tidligere brukt i filmer som Top Gun og Behind Enemy Lines.

the USS Carl Vinson (Foto: Lenny Ignelzi/Ap)
the USS Carl Vinson (Foto: Lenny Ignelzi/Ap)

Kampen som er døpt «Carrier Classic» er en hyllest til de amerikanske militære troppene og begge lagene vil spille i kamuflasjedrakter.