Yngve Hallén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Yngve Hallén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Hallén på kant med kvinnene

To kvinnelige styremedlemmer i NFF har meldt at de går av ved gjenvalg i mars på grunn fotballpresidentens lederstil og nå forteller en annen kvinnefotball-leder om utskjelling.

Fotballpresident Yngve Hallén er i hardt vært grunnet sin lederstil.

– Ble uvel
I dagens papirutgave av Dagbladet forteller daglig leder i Serieforeningen for kvinnefotball, Tone Angeltveit, om hvor tøff Hallén kan være.

– Under en diskusjon om serieordningen i 1. divisjon for damer ville Hallén gjøre noen endringer uten å gå veien om fotballtinget hvor slike avgjørelser skal fattes. Da jeg fortalte han at det var en oppgave for tinget eksploderte han og skjelte meg ut. Det var veldig ubehagelig.

Hersketeknikk
Angeltveit har flere års fartstid i norsk fotball, men ble preget av hendelsen.

– Jeg har jobbet i fotballen i 20 år og har vært utsatt for mange hersketeknikker og tøffe tak. Men det er første gang jeg har følt meg så uvel.

– Lagt det bak oss
Hallén bekrefter overfor avisen at det ble emosjonelt på møtet, men stusser over at denne hendelsen kommer opp nå.

– Vi hadde et møte om budsjettprosessen, og det ble emosjonelt på begge sider av bordet. Isolert sett er ikke det noe farlig og jeg registrer at dette kommer opp nå, lenge etter at vi har lagt dette bak oss, forteller fotballpresidenten til Dagbladet.

Flere har vært misfornøyde
Hallén har fått mye kritikk for sin lederstil og valg som er blitt gjort under hans tid som president for NFF.

I september meldte styret i Divisjonsforeningen at de ønsker et lederskifte ved valget i mars, men etter at flere klubber i 2. divisjon meldte at de ikke var enig med innstillingen snudde Divisjonsforeningen i sin vurdering.

Les også: Divisjonsforeningen vil ikke kaste Hallén likevel