telenorarena
telenorarena

Hevder Stabæk farer med løgn - setter foten ned for Telenor Arena

Styreformann i Euforum Holding, Diderik Schnitler, er mektig irritert over Stabæks medieutspill om situasjonen i Telenor Arena neste år.

Nå slår han det fast at det ikke blir Tippeliga-fotball på Fornebu i 2012.

- Vi er akkurat like klinkende klare som vi har vært i ett år. Vårt tilbud til fotballen ble det takket nei til, så i høst har vi begynt å planlegge for 2012, sier Schnitler til TV 2 Sporten.

- Det er ingen som kommer og plukker opp regningen for fotballen. Minst 20-25 millioner koster det å ha Tippeliga-spill der hvert år. I tillegg er vi en mindre troverdig samarbeidspartner for konsertarrangører når de ikke kan stole på når fotballkampene skal spilles, forklarer han.

Blå drøm - tøff økonomisk virkelighet
På tre år har Euforum Holding tapt 60 millioner kroner på driften av Telenor Arena.

- Etter underskudd på underskudd er det på tide å innse at det ikke lar seg realisere å ha toppfotball og messe- og eventvirksomhet i Telenor Arena.

- Det syns vi er veldig synd, men nå er det for lengst på tide å snu skuta, og heller jobbe for en lysere framtid med Stabæk-fotball et annet sted, mener styrelederen.

Les også: Godset risikerer Stabæk-skjebne

Etter at Stabæk Fotball besluttet å ikke slå til på tilbudet om å overta driften av arenaen for én krone innen den 30. juni, har partene hatt en avtale om ikke å gå ut i media uten å konferere med den andre. Den avtalen mener Schnitler at Stabæk har brutt.

- Jeg syns det er ufint. Fordi vi har en avtale om at dette skal vi ikke gjøre.

- Løgn
- Vi holder avtalen vår til punkt og prikke, og driver ikke dårlig marketing slik disse gutta gjør, når de sier at fotballen kun trenger 20-25 dager i året. Det vet de at ikke stemmer,

- De farer med tull og tøys som at det vil være 250 dager ledige til breddeaktivitet, og at det i framtiden kun vil være messeaktivitet i arenaen. Dette er løgn, sier Schnitler.

Dette har gjort konsert- og messearrangører usikre for sine inngåtte avtaler på Fornebu.

- Jeg har måttet berolige våre samarbeidspartnere om at løgnene til Lars Holter Sørensen ikke stemmer, sier han.

Les også: Fotbollskanalen: – Lennartsson tar over Elfsborg
Les også: Supporterleder om Lennartsson-ryktene: – Ønsker definitivt å beholde ham

- Beklager
- Det beklager jeg. Det jeg kanskje burde ha sagt, er at det vil bli en flerbruksarena i en stiftelsesmodell. Så vil den være tilgjengelig i inntil 250 dager i året til breddeaktivitet. Det hevder han (Schnitler, journ. anm.) er feil, men der er man bare uenig, sier styreformann i Stabæk Fotball, Lars Holter-Sørensen, til TV 2 Sporten.

Diderik Schnitler avviser at et eventuelt oppkjøp av en ideell stiftelse, som har blitt omtalt i forbindelse med Kjell-Inge Røkkes Aker sitt oppkjøp av næringsområder rundt Telenor Arena denne uka, vil endre på premissene for neste sesong.

- Hvis noen kjøper hele selskapet Euforum Holding, og ikke bare driften av Telenor Arena, vil de måtte overta våre mange juridisk forpliktende avtaler med tredjeperson. Vi kan ikke bare si opp dem.

- Vårt selskap er til salgs - til riktig pris - men vi har enda ikke hørt noe fra noen. Så for vår del er dette et avsluttet kapittel, dessverre, at fotball og halldrift ikke holder bærekraftig.

- Hva er «riktig pris»?

- Vil ikke uttale meg om hva riktig pris er. Først må jo noen komme og si at de er interessert, og det har ingen gjort. Ennå.

Nektet å vanne kunstgresset
Krangelen mellom Stabæk og Telenor Arena-eieren har nå nådd nye høyder. Stabæk ble torsdag nektet å vanne kunstgressbanen.

– For meg er dette et fattig grep i arenahistorien, sukker trener Jörgen Lennartsson til Budstikka.

Under torsdagens trening var kunstgressbanen knusktørr. Årsaken er at det skal være enklere å fjerne kunstgresset etter siste seriekamp mot Haugesund om det er tørt.

– Det er barnslig og useriøst at vi blir rammet av dette, sier midtbanespilleren Pontus Farnerud til Budstikka.

Styreleder i Euforum, Diderik Schnitler, sier følgende om vanningsnekten: – Dette gjør vi for å ta vare på gresset da det skal tas ut etter siste hjemmekamp. Hvis det blir vannet, må vi nesten bare måke det ut. Da får vi i hvert fall ikke tatt vare på gresset og verdien av det.

Han ser ikke problemet med at kunstgresset ikke lengre vannes. (©TV 2 Sporten/NTB)