Big Thunder Marine (Foto: ANDY NEWMAN/Afp)
Big Thunder Marine (Foto: ANDY NEWMAN/Afp)

Dødsulykke i offshore-racing

To personer omkom da en superbåt krasjet i over 200 kilometer i timen.

Robert M. Morgan og Jeffrey Tillman mistet onsdag livet i en ulykke i offshoreracing.

Det som skulle være en spektakulær første dag av Key West World Championship endte i en tragedie da superbåten fikk for mye luft under seg og tippet rundt i over 200 km/t.

Snurret rundt i 200 km/t
Båten, Big Thunder Marine, med over 1200 hestekrefter konkurrerte i superbåt-klassen ble kraftig ødelagt da den smelte i vannet i det som var den tredje runden under onsdagens åpningsdag.

– Båten gikk sikkert i rundt 200 km/t og propellene var knapt nede i vannet da den så ut til å få luft under og fronten gikk rett opp. Det sendte båten til himmels og da den kom ned igjen ble den kastet bakover, forteller president i Superboat International, John Carbonell til Miami Herald.

Big Thunder Marine (Foto: Rob O'Neal/Ap)
Big Thunder Marine (Foto: Rob O'Neal/Ap)

De to førerne av båten ble brakt til et lokalt sykehus. Tillman skal ha vært meldt enten like før elle like etter ankomst ved sykehuset, mens Morgan var meldt død like etter ulykken.

Skulle vært siste løp
Robert Morgan hadde nylig gjort et comeback til sporten forteller Carbonell den amerikanske avisen.

– Han sa til meg for noen dager siden at denne konkurransen skulle bli hans siste. Han var en utrolig fin fyr og kommer til å bli savnet.

Fortsetter som planlangt
Presidenten forteller også at løpet vil fortsette som planlagt på med løp på fredag og søndag.

– Dette er en farlig sport og det vet førerne. Du presser grensene og ser hvor langt du kan gå.

Norske Tor Staubo er fører for båten Gasse som ligger på andreplass etter første dag. TV 2 Sporten har ikke lykkes å komme i kontakt med Staubo.