Erik Huseklepp (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Huseklepp tror på Manchester-drama i Premier League

Den vordende faren er sikker på at United gir City kamp til døren.

Cardiff (TV 2 Sporten): Landslagsesset Erik Huseklepp spiller til daglig for Portsmouth i Championship, det nest øverste nivået i engelsk fotball. Ligaen blir regnet som fysisk knalltøff. Å kunne takle godt er vel så viktig som å briljere med god teknikk og soloraid.

Finspillet ser man mer til i nivået over Championship, Premier League. Huseklepp følger selvsagt godt med på hva som skjer i det som av mange regnes som verdens beste liga.

– United henger med helt inn
Etter 11 serierunder er det mulig å gjøre opp status for høstsesongen i Premier League mens alle stjernene er borte på landslagsoppdrag. Huseklepp mener at det er ett lag som har imponert ham mer enn noe annet.

– Det er jo Manchester City, de leder tross alt med fem poeng. Men vi får se om det holder resten av sesongen, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.

– Du tror altså at noen kan utfordre dem?

– Jeg tror at Manchester United kommer til å henge med, selv om de tapte 1-6 for City på Old Trafford. De kan helt klart vinne ligaen i år også. De har jo et godt lag og spilte bra helt til den City-kampen. Når har de vunnet 1-0 i to kamper på rad uten å være like gode som i begynnelsen, men man kan ikke avskrive United uansett, mener Huseklepp.

Stortrives i ny klubb
I august ble det klart at den 27 år gamle bergenseren var blitt solgt fra italienske Bari til Portsmouth. Hos laget med flere sesonger i Premier League fikk Huseklepp trøye nummer 10 - et tydelig tegn på tillit og forventninger.

På de tolv første ligakampene ble det bare én scoring. Det var til gjengjeld det avgjørende 1-0-målet fire minutter på overtid mot Blackpool.

Men forrige helg løsnet det endelig foran mål igjen for Huseklepp. Med to scoringer mot Nottingham Forest viste Huseklepp seg trøyenummeret verdig.

– Det har gått veldig bra hele veien. Jeg spiller på kanten i 4-4-2 og i begynnelsen ble det mange målgivende, men det var deilig at det ble noen scoringer igjen også, sier 27-åringen.

LES OGSÅ: Huseklepp scoret to i Portsmouth-seier

– Ingen som var sinte på meg i Bari
Selv om det ikke har blitt så mange scoringer, brukte ikke Huseklepp lang tid på å spille seg inn i Pompey-fansens hjerter. Og nordmannen har, som seg hør og bør, fått en egen sang.

– Jeg har fått veldig mye oppmerksomhet fra fansen selv om jeg ikke har scoret så mye, noe jeg setter veldig pris på.

Før Huseklepp ble en favoritt på Fratton Park hadde han en halv sesong i Bari. Der fikk han være med på å rykke ned fra Serie A til Serie B. I tillegg havnet han ufrivillig midt i en økonomisk tvist mellom Brann og Bari. Det tok nemlig lang tid før bergenserne fikk pengene de hadde krav på etter Huseklepp-salget.

– Er det stor forskjell fra livet i Bari?

– Tja, for min egen del var det greit der også, for det var ingen som var sinte på meg, forteller Huseklepp.