volley
volley

Raser etter at forbundet droppet EM-kvalifisering

Det er opprørsstemning i norsk volleyball. Spillerne mener forbundet favoriserer sandvolleyball foran volleyball. Nå vil de ha forandring.

Bergen (TV 2 Sporten): – Jeg synes ikke de (forbundet) virker interessert i det hele tatt. Spesielt elitesjefens rolle synes jeg ikke er fordelt 50–50 mellom volleyball og sandvolleyball. Han er hovedtrener for Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund samtidig som han skal være sjef for volleyball. Jeg tror rett og slett ikke det er en god kombo, sier Kåre Morken som er kaptein på Norge og Nyborg VBK.

Elitesjef Jon Grydeland er ikke enig i at de to idrettene blir behandlet forskjellig, heller ikke at posisjonen hans som sandvolleyballtrener påvirker volleyballen negativt.

– Jeg tror det er en gunstig situasjon å ha meg til å lede utviklingen av norsk volleyball, både volleyball og sandvolleyball. Jeg sitter med kunnskapen og erfaringen til å ta gode beslutninger, sier Grydeland.

Ikke påmeldt til EM-kvalifisering
Kåre Morken mener at de går glipp av en stor sjanse når de nå står utenfor mesterskapet og at det vil ødelegge både for deres egen og fremtidige spilleres motivasjon i tiden fremover. I tillegg synes han det er tragikomisk at forbundet ikke meldte dem på. Problemene startet da Grydeland hadde et møte med Nyborg VBKs 7 landslagsspillere i september:

– Der måtte vi først minne han på at det var en påmeldingsfrist i oktober for EM-kvaliken. Det var han ikke klar over. I spillergruppen har vi gitt klar beskjed om at vi har lyst til å være med og vi har gitt beskjed om at vi kan betale for det selv. Vi har fått en muntlig beskjed på at det går greit, men så velger de å ikke melde oss på likevel og det synes jeg er veldig rart.

Grydeland mener derimot at er en helhetsvurdering som gjør at mesterskapskvalifiseringen går uten norsk deltakelse:

Tøffe økonomiske rammer
– Med tøffe økonomiske rammer, prøver vi å gjøre det beste ut av de midlene vi har for å få det beste sportslige opplegget for våre landslag.

– Spillerne har sagt seg villige til å bidra økonomisk selv, ville ikke det gjort det mulig å delta?

– Vi må hele tiden vurdere aktiviteter for å få mest mulig ut av pengene og skape best mulig sportslig program. Det er ikke bare krevende økonomisk, men også sportslig, organisatorisk og administrativt å være med i en EM-kvalifisering. Den sportslige vurderingen er da at det er bedre å lete etter alternative utfordringer som gir oss et større sportslig utbytte og et raskere løft på landslagene, sier Grydeland.

Se på Drillo
Morken er ikke fornøyd med måten forbundet har håndtert saken på, og han tror ikke dette kunne skjedd i noen andre idretter

– Du kan sammenligne det med at Drillo sier til Riise at han må spørre spillerne om de har lyst til å være med å spille EM. Hvis han ikke får tilbakemelding, så ville han ikke meldt de på. Jeg synes det er helt absurd og det skal ikke være sånn, avslutter Morken.