KLAR FOR RØA: Landslagsspiller Madeleine Giske. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
KLAR FOR RØA: Landslagsspiller Madeleine Giske. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Landslagsspiller forlater Arna-Bjørnar til fordel for rival

Madeleine Giske er klar for regjerende seriemester Røa.

Bergen (TV 2 Sporten): Landslagsspiller Madeleine Giske har de siste seks sesongene spilt for bergensklubben Arna-Bjørnar, men nå er 24-åringen klar for nye utfordringer.

– Jeg har vært i Bergen lenge og i Arna-Bjørnar i seks år, og hatt seks fantastiske år. Jeg føler litt på at jeg nå har lyst på noe nytt, og nye utfordringer. Nå kommer jeg til et lag som alltid kjemper i toppen og vil ha titler, og de har Champions League-plass neste år. Så jeg ser på det som en sportslig utfordring, sier Giske til TV 2 Sporten.

Midtbaneeleganten, som har 17 landskamper, innrømmer at hun er litt skuffet over at Arna-Bjørnar ikke har klart å ta være med helt i toppsiktet de siste sesongene.

– I Arna-Bjørnar har vi hatt ambisjoner hele veien, om medalje og gull, så det har ikke stått på det. Vi har vel aldri greid helt å ta steget. Så det er synd. Vi var veldig nær, både i fjor og i år, men det gikk bare ikke vår vei, dessverre, sier Giske.

Kan gjenforenes med Thorsnes
Også etter 2008-sesongen mistet Arna-Bjørnar en landslagsspiller til Røa, da angriper Elise Thorsnes dro østover. Giske gleder seg til å gjenforenes med jenta som ble kåret til årets spiller – dersom Thorsnes fortsetter i Røa, vel å merke.

– Elise har vel ikke kontrakt neste sesong, så jeg håper ikke hun finner på noe tull og stikker vekk. Det hadde vært kjekt å spille med henne igjen. Hun er fantastisk jente, og en utrolig god fotballspiller som scorer veldig masse mål, så det er greit å ha en sånn på laget, mener stortalentet, som håper på forståelse for klubbskiftet.

– Jeg har skrevet under for ett år, for å se om jeg trives, og om det var det rette valget. Så jeg håper ikke lagvenninnene mine i Arna-Bjørnar hater meg for mye, for plutselig er jeg tilbake, smiler Giske.

Høye ambisjoner – også uten Giske
Selv om de nå mister nok en profil til Røa, nekter Arna-Bjørnar-ledelsen å grave seg ned.

– Hvis det blir tre år til neste gang en landslagsspiller går til Røa, så lever vi muligens godt med det, sier trener Morten Kalvenes til TV 2 Sporten.

– Det er en viss attraktivitet i å vinne mesterskap og delta i E-cup. Elise Thorsnes forlot oss etter tre gode år og endt treårskontrakt, og Madeleine har hatt seks fremgangsrike år hos oss. Vi har nærmet oss sakte, men sikkert, bakfra. Vi har mistet noen som ønsket å ta steget videre, men vi kommer til å ha ambisjoner om å ta det neste steget allerede på kort sikt.

Men også treneren erkjenner at årets resultater ikke har vært slik man håpet – og derfor blir han ikke helt tatt på sengen av Giskes valg om å forlate klubben.

– Det som har vært skuffende for oss alle i år, er jo at vi ikke fikk utbetalt i form av den store sesongmålsettingen, i forhold til medalje. Og det er klart at det kan nok påvirke en sånn type beslutning i vår disfavør, sier Kalvenes.