BUNNSTRID: Morten Gamst Pedersen og Blackburn har fått en trøblete start på Premier League sesongen. (Foto: Craig Brough/Action Images)
BUNNSTRID: Morten Gamst Pedersen og Blackburn har fått en trøblete start på Premier League sesongen. (Foto: Craig Brough/Action Images)

Gamst om Blackburns bunnkamp: – Må ta poeng mot Wigan

Venstrevingen mener at laget er i form og fortjente minst ett poeng mot Chelsea.

Cardiff (TV 2 Sporten): Smilet er på plass og humøret er på topp, men Morten Gamst Pedersen vet at det blir tøffe tak når han returnerer til Blackburn etter privatlandskampen mot Wales.

Rovers står uten seier på de seks siste ligakampene og ligger nest sist i Premier League med kun seks poeng.

– Burde tatt poeng mot Chelsea
Forrige helg skapte de flere store sjanser hjemme mot Chelsea, men tapte til slutt 0-1 etter at Frank Lampard scoret tidlig i andreomgang.

– Vi hadde helt klart fortjent mer enn de null poengene vi fikk. Jeg synes at vi spilte veldig bra. Vi var såpass gode at vi fortjente å få noe igjen der, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

– Spillet har jo ikke vært så verst det siste?

– Vi har spilt veldig bra. Jeg håper at det har begynt å løsne litt, for da kan det fort bli poeng. Vi har Wigan borte i neste kamp, så det blir et veldig viktig oppgjør.

LES OGSÅ: Sjekk Petr Cechs nye bisarre maske

Klar for bunnkamp
Wigan er det eneste laget som ligger bak Blackburn på tabellen. Åtte strake tap er fasiten for laget til Roberto Martinez før hjemmekampen mot Morten Gamst Pedersens arbeidsgiver.

Gamst vet at fansen forventer poeng mot bunnlaget – aller helst tre. Og 30-åringen synes nå det er på tide at det gode spillet endelig gir avkastning i form av poeng.

– Det holder ikke med nesten i fotball. Men vi har vært bra på trening i det siste og begynner å få betalt for det. Vi får håpe at vi kan ta litt poeng også.

– Og Wigan er vel en «må-vinne-kamp»?

– Ja, der må vi få poeng i alle fall.

LES OGSÅ: Derfor er Premier League verdens beste liga

Presset Kean
Blackburn-manager Steve Kean er en av dem som har lavest odds når engelske bookmakere skal sette opp en liste over hvem de tror får sparken først.

Før kampen mot Chelsea hadde en gruppe Blackburn-fans gått sammen om å leie et fly med banneret «Steve Kean out» som fløy over Ewood Park et stykke ut i førsteomgang.

– Jeg så det ikke selv, men hørte noe prat om det. Uansett så må vi spillere fokusere på det vi skal gjøre. Vi må ta poeng og jobbe hardt. Skal man begynne å tenke på alt det andre, mister man fokus, mener Gamst.

– Vi har spilt bra, noe som viser at laget henger godt med.