Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Capello går glipp av sønnens bryllup etter planleggingsblemme

Glemte å fortelle om bryllupet - så ble landskampen mot Spania flyttet til lørdag.

Det er ikke bare lett å være Fabio Capello om dagen. Han største stjerne, Wayne Rooney, må stå over gruppespillet i EM, hans kaptein, John Terry, står midt oppi en rasismeskandale, og som det ikke er nok så krasjer Englands privatlandskamp mot Spania lørdag med bryllupet til sønnen Pierfilippo.

Les også: Terry på landslaget tross rasismebeskyldninger
Les også: FA anker Rooneys EM-straff

Flytte grunnet Barcas cupkamp
36 år gamle Pierfilippo gifter seg med sin Tiziana i Milano lørdag, mens Capello er på Wembley og leder England mot Spania.

Landskampen skulle i utgangspunktet spilles fredag, men Spania insisterte på at kampen måtte flyttes til lørdag.

Årsaken er at Barcelona spiller Copa del Rey-kamp mot L’Hospitalet onsdag kveld, og at flere spanske landslagsstjerner som spiller for Barca trenger hvile.

Reglene krever nemlig at Barcelona bruker minst sju av sine anerkjente a-lagsspillere i cupkampen.

Les også: Richards etter Capello-vraking: – Skuffet, for å si det mildt!

– Han er først og fremst fotballtrener
Forhandlingene mellom FA og det spanske forbundet ble ledet av Capello-kompisen Franco Baldini, men Capello fortalt aldri om sønnens bryllup før planene om å flytte kampen allerede var spikret.

Men idrettsadvokaten Pierfilippo, som var med på å forhandlet frem Capellos kontrakt med FA for fire år siden, tar farens glemskhet med godt humør.

– Det er ikke noe problem, absolutt ikke. Han er først og fremst fotballtrener. Sånn har det vært siden jeg var liten, og det kan noen ganger legger strenge bånd på tiden din. Det må man bare akseptere, sier han til The Independent.

Les også: – Balotelli havnet i kokainfabrikk

– Vi vil skåle for ham
Og Pierfilippo og resten av bryllupsgjestene kommer til å skåle for pappa Capello.

– Det vil være en vakker seremoni og en flott fest. Vi vil skåle for ham mens han sitter på Wembley-benken, og vi ser frem til at han kommer og deltar i feiringen etter kampene, sier sønnen.

Det blir imidlertid ikke før godt ute i neste uke. Med en kamp mot Sverige bare tre dager etter Spania-kampen tar ikke Capello turen til Milano mellom kampene.