Pall_Berglund
Pall_Berglund

Rosenborg blir ikke anmeldt

Påtalenemnda vil ikke forfølge Rosenborgs rolle i Gunnarsson-saken videre.

Det bekrefter Egil André Berglund, leder i Påtalenemnda, overfor TV 2 Sporten.

- Påtalenemnda har vurdert alle forhold i saken – herunder Rosenborgs befatning med den. Påtalenemnda har funnet ut at det ikke er grunnlag for å anmelde Rosenborg, sier Berglund til TV 2 Sporten.

Nemnda har allerede innstilt Stabæk og Vålerenga på svært strenge straffer i saken, men velger altså å holde Rosenborg utenfor videre saksgang.

Les også: Slik var Rosenborgs Gunnarsson-pakkeløsning
Les også: Dette er Gunnarsson-saken

- Det er lagt vesentlig vekt på at da tilbudet ble forelagt de med beslutningsevne (styret i Rosenborg, red.anm.), ble det kastet umiddelbart, sier Berglund.

- Er det slik å forstå at Hoftun har trådd utenfor sine mandater ved å foreslå et slikt tilbud?

- Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på de konkrete forhandlingene og dokumentasjonen omkring det, sier Berglund.

- Ut ifra det dere skriver i innstillingen om at Rosenborg har blitt fremlagt flere pakker – er det slik å forstå at det er Stabæk som har laget pakkene?

- Vår vurdering av dette er nøye beskrevet i anmeldelsen, basert på opplysningene som er gitt om prisfordelingen.

Alvorlige innstillinger
Påtalenemnda har allerede innstilt til streng straff i den såkalte Gunnarsson-saken. Stridens kjerne er måten Stabæk og Vålerenga inngikk en pakkeløsning med kunstig lav pris på Veigar Páll Gunnarsson. Dette for å holde spillerens forrige arbeidsgiver Nancy unna pengefatet. Dette ble gjort ved at Vålerenga i stedet kjøpte en opsjon på den gang 15 år gamle Herman Stengel for 4 millioner kroner.

En e-post TV 2 har fått tilgang til viser at også Rosenborg ga Stabæk et pakketilbud: Én million kroner for Veigar Páll Gunnarsson og hele 4,25 millioner kroner for Johan Andersson, som er bosmanspiller.

Den store forskjellen, som Påtalenemnda også vektlegger, er at styret i Rosenborg valgte ikke å forfølge saken videre.

Venter på dommen
De involverte partene i og rundt Vålerenga og Stabæk venter nå på at Doms- og sanksjonsutvalget skal behandle saken og komme frem til en dom, eventuelt en frikjennelse.

Stabæk Fotball risikerer en bot på 500.000 kroner. Stabæks styreleder, Erik Loe, er foreslått straffet med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Det samme gjelder for sportslig leder Inge André Olsen. Hans ansettelsesforhold i klubben kan ikke berøres. Vålerengas innstilles på en bot på 350.000 kroner samt at sportslige leder Truls Haakonsen blir foreslått straffet med tap av den samme retten som Olsen i 12 måneder.

VIFs sportsdirektør Truls Haakonsen og Stabæks styreleder Erik Loe har begge midlertidig tredd til side til saken er ferdigbehandlet. Inge André Olsen er fortsatt i arbeid for Stabæk.

Veigar Pall Gunnarsson og Truls Haakonsen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson og Truls Haakonsen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)