jesse
jesse

Jesse Williams: – Vi drikker mye akevitt

«Grey´s Anatomy»-stjernen feirer jul med grøt og gløgg.

Amerikanske Jesse Williams, som er best kjent for sin rolle i TV-serien «Grey´s Anatomy», er en av gjestene hos «Trude». I programmet snakker han blant annet om drømmerollen, hvordan han følte seg isolert i ungdomstiden og ulike familietradisjoner.

Julefeiring med grøt og gløgg

Den amerikanske Hollywood-skuespilleren feirer gjerne jul på skandinavisk vis.

– Vi feirer svenske høytider, som Santa Lucia og Midtsommer. Vi forteller historier om julenissen til jul og lager akevitt, grøt, gløgg og smørgås og synger «Ja, må han leva!». Vi drikker mye akevitt og seiler overalt for båtkulturen er veldig stor der, sier han i programmet.

Les også: Felicity Huffman: – Menn blir bedre og kvinner blir bare eldre

Følg «Trude» på Facebook!

Følte seg isolert

I kveldens «Trude» snakker «Grey´s Anatomy»-stjernen ikke bare om hyggelige familietradisjoner, men også om hvordan det var å være afroamerikaner i et hvitt middelklassestrøk. Mens moren er svenskamerikansk, er faren afroamerikansk.

– Jeg vokste for det meste opp i Chicago inntil jeg var rundt 12 år. Da flyttet vi til Massachusetts, som var veldig kulturelt annerledes. Det å flytte fra byen og den urbane livsstilen til et forsted var veldig vanskelig og rart for meg. Det var en stor omstilling.

Williams trivdes ikke særlig godt i de nye omgivelsene.

– Jeg ble den eneste, eller en av veldig få svarte personer der. Jeg følte meg litt isolert, forteller Williams til programleder Trude Teige.

Se hele intervjuet med «Grey´s Anatomy»-stjerne Jesse Williams, samt Felicity Huffman fra «Frustrerte Fruer», i programmet «Trude» på TV2 onsdag 09. november klokken 22:40.