DESIGNER PÅ TV: Fam Irvoll får sin egen serie på TV 2 Bliss.
DESIGNER PÅ TV: Fam Irvoll får sin egen serie på TV 2 Bliss.

Mote-Fam blir TV-kjendis

Vil vise designerlivet bak glamourfasaden.

Den norske designeren Fam Irvoll er kjent for sin fantasifulle og fargerike design, og med internasjonale superstjerner som Lady Gaga, Katy Perry og Marina & the Diamonds blant sine fans er Fam blant Norges mest populære designere.

Nå blir designerens hektiske liv TV-serie, og fra mandag av vil Fam Irvoll være hovedperson i den nye realityserien «FAM» på TV 2 Bliss.

Følg Fam

Tidligere i år ble Fam Irvoll mor til en liten baby. I serien møter vi Fam som Norges heteste motedesigner og mamma. Det blir en prøvelse for alle i Fams nærhet når hun skal fortsette den suksessfulle designerkarrieren med en nyfødt baby.

Det blir et hektisk halvår for Fam. Sammen med familie, venner og den lille babyen designer hun både klær, glass og sengetøy, arrangerer motevisninger, utstillinger og spiller inn film. Dessuten har hun planer om å slå igjennom i London.

LES OGSÅ: Nå er han tilbake

POPULÆR DESIGNER: Fam Irvoll får sin egen realityserie på TV 2. Her med venninne Samsaya.
POPULÆR DESIGNER: Fam Irvoll får sin egen realityserie på TV 2. Her med venninne Samsaya.

Ikke bare glitter og glamour

– Det har blitt en søt dokumentar. Jeg er veldig glad i dokumentarer selv, og serien blir også et fint minne å ha for familie og venner som noe vi kan se tilbake på, sier Fam om serien.

Hun ønsker også å vise folk at motebransjen langt i fra bare handler om glitter og glamour.

– Det er en serie for folk som vil vite hvordan det er å være designer i Norge bak den glamourøse fasaden. For det er jo absolutt ikke sånn virkeligheten er, sier Fam til TV2.no

– Er det noe som blir spesielt morsomt å få med seg i serien?

– Det er litt gøy når jeg blir full for første gang etter at jeg fikk barn. Andre sa at man ble full etter én øl, men jeg klarte tre. Det var i alle fall morsomt for meg å se etterpå, sier designeren.

Hun har med seg filmcrew på alt fra motevisninger til venninneturer og møte med popstjernen Marina fra Marina & The Diamonds. Men en reality-serie har det ikke blitt.

– Jeg har jo med meg datteren min over alt, men har vært nøye på hvordan stoffet brukes og at ansiktet hennes ikke filmes. Mannen min er heller ikke med i serien. Jeg ønsker ikke at dette skal handle om mitt hjemmeliv, men om det jeg driver med i jobben min, forklarer Fam.

Lang fartstid

Fam Irvoll designer klær for både menn og kvinner, og er kjent for sin bruk av sterke farger, 3D og tegneserieelementer i sine kolleksjoner. I 2010 viste Irvoll for første gang en kolleksjon for barn, «Little Cupcakes».

Hun har utdannelse fra Esmond International og Central St. Martins i London, og har deltatt på en rekke moteuker, blant annet London Alternative Fashion Week og Riga Fashion Week. Hun har deltatt hver sesong under «Oslo Fashion Week» siden debuten i 2005. Vi anmeldte Fam Irvolls motevisning under «Oslo Fashion Week» i februar, hva vi syntes om kolleksjonen kan du lese her.

Fam Irvoll har også arbeidet som assistent for designere som Vivienne Westwood, Gareth Pugh og norske Peter Løchstøer.

Kjendisyndling

De fargerike kreasjonene til Fam Irvoll har falt i smak hos norske kjendiser og internasjonale superstjerner. Lady Gaga, Marina & The Diamonds, Samsaya, Charlotte Thorstvedt, Mira Craig og Mariann Thomassen bruker alle Fams fantasifulle og kreative design.

LES OGSÅ: Fam Irvoll: Kan du se hvem det er?

«FAM» ser du på TV 2 Bliss hver mandag fremover kl 20:30.