Glenn Jørgen Sandaker og Anna Anka
Glenn Jørgen Sandaker og Anna Anka

Anna Anka dropper «Skal vi danse»-finalen av private årsaker

– Hun har fått godkjent fravær.

Etter Anna Ankas svært omtalte exit i «Skal vi danse» kunne «God kveld Norge» melde at Anka ikke hadde noen planer om å delta i den store finalesendingen sammen med de andre kjendisdanserne.

– Jeg kommer ikke til å være der under finalen. Jeg har viktigere ting å foreta meg, som er å redde liv for dem som ønsker det, og som forstår det arbeidet jeg er best i, skrev Anna Anka i en e-post til «God kveld Norge».

– Private årsaker

Nå kan «God kveld Norge» avsløre at Ankas fravær skyldes den pågående rettssaken som omhandler foreldreretten til barna hjemme i Los Angeles.

– Anna kommer ikke til finalen. Hun har fått godkjent å ikke stille av private årsaker, angående saken som pågår i rettssystemet i forhold til barna, sier pressekontakt Unn-Grethe Berge.

Les mer: Anna Anka dropper «Skal vi danse»-finalen

Preget av rettssaken

Etter at hun røk ut av «Skal vi danse», satte Anka seg på første fly hjem til Los Angeles og barna Ethan og Ellie. Mens hun fortsatt var på parketten, kjempet imidlertid hennes to eksmenn om foreldreretten til hennes to barn på hjemmebane.

Underveis i konkurransen ble det kjent at Anka får beholde foreldreretten til datteren Ellie, etter en lang rettssak.

– Det var en helt fantastisk nyhet og veldig gøy. Jeg er bare takknemlig for at det finnes rettferdighet, så nå er det bare å kjøre videre. Det har vært en veldig stressfull uke, sa hun.

Omsorgskampen rundt sønnen Anna har med den kanadiske låtskriveren Paul Anka, var ennå ikke avgjort i retten.

Les også: – Jeg blir såret av beskyldningene

– Ofret familien

I en e-post til «God kveld Norge» kommer Anka med følgende kommentarer til saken:

– Jeg ga alt for showet, ofret min familie og det var et eneste stort økonomisk tap for meg. Hva fikk jeg selv utav det? Hvorfor skulle jeg komme tilbake til showet? Da de angrep meg med det samme jeg var ute av konkurransen? De kalte meg navn, og var respektløse overfor meg i media. Er det fordi de lider av sjalusi, spør hun.

Anka svarer imidlertid ikke på spørsmål om den pågående rettssaken.

Usikkert for Ankas dansepartner

Pressekontakt Unn-Grethe Berge i TV 2 opplyser at det foreløpig ikke er avgjort hvorvidt Ankas dansepartner Glenn Jørgen Sandaker medvirker i det siste programmet.

– Hvordan vi løser det med Glenn Jørgen ser vi på internt, sier hun til «God kveld Norge».