For de som ønsker å bli mann og kone på en trippeldato er fredag 11.11.11 siste sjanse i dette århundre.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
For de som ønsker å bli mann og kone på en trippeldato er fredag 11.11.11 siste sjanse i dette århundre. (Foto: Illustrasjonsfoto)
For de som ønsker å bli mann og kone på en trippeldato er fredag 11.11.11 siste sjanse i dette århundre.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
For de som ønsker å bli mann og kone på en trippeldato er fredag 11.11.11 siste sjanse i dette århundre. (Foto: Illustrasjonsfoto)

11.11.11 er dagen «alle» vil gifte seg

Denne dagen er siste sjanse i dette århundre til å få en så spesiell bryllupsdato.

Siden 01.01.01 har det årlig dukket opp en dato med tre like tall i kalenderen. Årets trippeldato, den nest siste fram til neste hundreårsskifte, er 11.11.11 og kommer nå på fredag.

Tinghus rundt i landet har en travel dag i vente. 11.11.11 viser seg å være en veldig populær dag for giftemål. I de fleste tinghus har datoen vært fullbooket en stund. Også i norske sjømannskirker i utlandet har etterspørselen etter å smis i hymens lenker på akkurat denne datoen vært stor.

Vet du hvorfor du aldri bør bruke rød kjole som bryllupsgjest. Her er skikk og bruk i bryllupet.

Ny trend: Sjokolade i bryllupskaken

Dobbeltbryllup på fredag

vår Facebookside etterlyste vi par som skal gifte seg denne dagen, og vi fikk inn masse mail fra kommende bruder og brudgommer, nervøse forlovere og stolte foreldre og søsken. I Namdal tingrett blir det dobbeltbryllup. Der skal Geir Rasmussen og Monica Dahl og Kris Even Angell og Line Forkner gifte seg 11.11.2011.

Line fridde til Kris i 2007, og etter det har mange bryllupsdatoer vært oppe til diskusjon. 7.7.2007 ble litt travelt, 8.8.08 var Line gravid, 9.9.09 var paret på flyttefot fra Danmark til Norge, 10.10.10 var det like før barn nummer to så verdens lys. Men 11.11.11 ser det ut som om paret endelig skal få bli mann og kone.

Mens lokalavisen Namdalsavisa har hatt nedtelling til åpningen av Rock City, har Geir, Monica, Kris og Line hatt nedtelling til bryllup.

– Jeg er dårlig på å huske ting, så å gifte seg på denne datoen kan være med på å bidra til at jeg faktisk husker bryllupsdagen vår, sier Geir Rasmussen.

Bli venn med God morgen Norge på Facebook her.

Les også: Blomster-Finn mener mannen bør velge brudebuketten

Line Angell Forkner (30) og Kris Even Angell Forkner (30) gifter seg i på den
Line Angell Forkner (30) og Kris Even Angell Forkner (30) gifter seg i på den
Monica Dahl Rasmussen (29) og Geir Dahl Rasmussen (30) møttes for seks år siden, og 11.11.11 blir de mann og kone.
Monica Dahl Rasmussen (29) og Geir Dahl Rasmussen (30) møttes for seks år siden, og 11.11.11 blir de mann og kone.

Fullt i tinghus

I Oslo tingrett er det 26 par som gifter seg 11.11.2011. I Bergen står det 13 bryllup denne dagen. Det betyr at det også der er fullbooket. Også i Nord-Troms tingrett er datoen full. I Sør-Trøndelag er grensen på antall bryllup denne dagen satt til nettopp 11.

– Fredag 11.11 fyltes kjapt opp med vielser, og det har vært fullbooket lenge, sier Harper Hustoft i Sør-Trøndelag tingrett der det står 11 bryllup 11.11.2011.

11 bryllup 11.11.2011

Det er ikke bare Sør-Trøndelag tingrett som har valgt å kjøre nummermagien helt ut, og holde 11 bryllup på fredag. Også på den populære norske ferieøya Tenerife følger de 11-tallet denne dagen.

– For et år siden tikket den første forespørselen inn, og de har vært fullbooket siden i vår, forteller Reidar Ådnanes, sjømannsprest på Tenerife.

Vanligvis vier han fire par på en dag, men på den spesielle datoen 11.11.2011 står det altså hele 11 bryllup på den populære ferieøya.

Ingen bryllup i Køben eller NY

På naboøya Gran Canaria har det også vært stor kamp om å få gifte seg denne datoen, og sjømannskirken har vært fullbooket i lang tid. I København er det derimot ingen som ønsker å gifte seg i sjømannskirken på fredag. I New York er det mange som vil, men ingen som får.

I USA er dette tid for julemarkeder for å samle inn penger til driften av kirken. Det vil derfor ikke være anledning til å gifte seg 11. november i sjømannskirken i det store eplet.

– Gode minner og viktige dager lages ikke av tallmagi, men av mennesker som er sammen om noe viktig, sier Hide Barsnes som er sjømannsprest i New York.

Bli med på New Yorks kuleste marked

Kirkene ikke populære på fredag

En ringerunde til landets ti mest populære kirker å gifte seg i viser at interessen for kirkebryllup på fredag ikke er like stor. I kirkene rundt om i landet står de fleste bryllup på lørdager.

Edvin Bratli er prostileder i Fana prosti og kan svare for ni menigheter i Bergen. Selv hadde Bratli trodd at 11.11.2011 skulle bli en populær dato å gifte seg på, men kun to bryllup kommer til å stå i Fana denne dagen.

Han forteller at mange datoer har vært mer populære enn andre.

Blant annet husker han at 7.7.2007 var etterspurt. Det samme var 9.9.2009. Bratli tror ikke det er fordi disse tallene bringer mer lykke enn ettallet bringer, men heller at sommerbryllup er langt mer populære enn novemberbryllup. Ifølge prostilederen er det nesten stopp i vielser mellom oktober og fram til april.

– Å gifte seg er nok en større sak enn tallmagi, sier Bratli.

Les også: Hva skjer a, Gud?

(11+11+11)x2=66

Men i mange kirker ringer kirkeklokkene likevel til bryllup på fredag.

I Nessby kirke i Finmark skal Arne Ingvald Pettersen og Nina Ludvikke Pettersen bli mann og kone 11.11.2011. Og klokkeslettet? 11!

– Datoen valgte vi fordi summen av bryllupsdagen og klokkeslettet blir fødselsåret vår, skriver Arne Ingvald Pettersen i en mail til God morgen Norge.

Både han og hans kommende kone er født i 1966.

Les også:

Slik velger du riktig BH

Se lekker ut i kjolen med hold-in