Lene Alexandra
Lene Alexandra

Lene Alexandra om finaleuken i «Skal vi danse»:
– Fikk ikke med meg valget av Obama

Se video av hvordan de gamle vinnerne minnes finaleuken, hvilke tips de har og hvem de tror vinner årets «Skal vi danse».

På lørdag er det klart for den store finalen av årets «Skal vi danse». Kari Traa og Atle Pettersen skal kjempe om vinnertittelen og den store gullpokalen. En av disse får æren av å tre inn som sistemann i rekken etter Katrine Moholt, Kristian Ødegård, Tshawe Baqwa, Carsten Skjelbreid, Lene Alexandra Øien og Åsleik Engmark.

Se video øverst i saken!

Åsleik Engmark vant fjorårets «Skal vi danse» og minnes derfor finaleuken godt.

– Selve finalesendingen er veldig annerledes enn de andre sendingene siden man danser tre danser. Du rekker så vidt å skifte og sminke deg før man løper ut på gulvet igjen. Samtidig så rekker man ikke å hvile så man rekker ikke å bli nervøs, sier Åsleik.

Glemte valget av Obama

Lene Alexandra Øien fikk ikke med seg valget i USA fordi hun var så opptatt av konkurransen.

– Den siste uken var veldig hektisk. Det var vel bare «Skal vi danse» jeg tenkte på. Jeg husker broren min var veldig provosert fordi jeg ikke fikk med meg valget av Obama, men for meg så var «Skal vi danse» det viktigste i hele verden, og jeg trodde at alle andre også bare tenkte på det, sier Lene Alexandra.

Følg «Skal vi danse» på Facebook.

Trente 60 timer

Også Katrine Moholt som vant første sesong av programmet husker denne hektiske uken.

– Jeg har veldig mye minner, jeg husker finaleuken godt. Det var den tøffeste uken selv om man var lettet over at man var i finalen. Det å skulle øve på tre danser er tøft og hardt. Jeg hukser at vi var i dansestudio opp til åtte timer hver eneste dag den siste uken, sier Katrine.

– Det var en unntakstilstand. Vi trente vel 50-60 timer i løpet av uken. Du danser i søvne, du danser mens du spiser og dusjer. Men man har holdt på med det hele høsten, så det er en ganske god følelse, sier Åsleik.

– Atle har jo alt

Lene Alexandra tror Atle vinner, og ser ingen grunn til at han ikke stikker av med seieren.

– Jeg syntes det har vært en veldig morsom cast i år, og de som står igjen i finalen er jo skjønne og herlige mennesker begge to. Men jeg har jo heiet på Atle i «X Factor» og jeg heier på Atle nå også. Han kommer til å vinne, sier Lene Alexandra selvsikkert.

Katrine er programleder i årets sesong og har fulgt Kari og Atle på parketten gjennom hele høsten.

–Det er så bra finalister, de er så flinke. Også er de veldig forskjellige som dansere, så jeg tror det blir en veldig spennende finale, sier Katrine.

– Atle har jo alt. Hanser bra ut for det første, det ser jo alle. Han danser bra, han er hyggelig, han er smart, han gjør bra musikk. Han har egentlig alt, så jeg kan ikke skjønne hvorfor han ikke skal vinne, sier Lene Alexandra.

Stas å vinne

– Det er jo ekstra gøy å vinne. Det er gøy å konkurrere, men aller gøyest å vinne. Jeg vet jo ikke hvordan det hadde vært om jeg kom på andre- eller tredjeplass, men det føltes i hvert fall veldig godt å vinne, sier Lene Alexandra.

– Når glitterkanonen går så skjønner man at det har skjedd noe. Det var veldig gøy, men det er utrolig hardt arbeid. Folk aner ikke hvor tungt det er, men det var veldig gøy å vinne, sier Åsleik.

– Jeg har ikke gjort så mye med vinnertittelen min, men det er det eneste jeg har vunnet i hele mitt liv. Jeg har aldri spilt håndball, fotball eller noen ting så det var den første konkurransen jeg vant i hele mitt liv, forteller Katrine.

En seier i seg selv

Åsleiks beste tips til årets finalister, er å ha det gøy.

– Ha det gøy, ned med skuldrene. Man har fått lov til å være med hele tiden, så ikke tenk så mye på at man skal vinne. Man har vunnet allerede ved å være der. Det viktigste er å ha det skikkelig moro og det smitter på publikum, sier Åsleik.

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside.